Christoph Waltz ontkent Blofeld te spelen in 'Spectre'

Hij is het echt niet, wat we ook denken.

Er zijn genoeg geruchten over de rol van Christoph Waltz in Bond-film Spectre. Toen Sam Mendes bekend maakte dat Waltz een personage met de naam Franz Oberhauser zou gaan spelen, was er direct het verhaal dat Oberhauser eigenlijk Ernst Stavro Blofeld zou spelen. Gezien het feit dat de film gaat over de grote misdaadorganisatie waar Bond het regelmatig tegen op heeft genomen in het verleden, is dat niet zo’n vreemd gerucht.

In een interview met de Britse GQ, ontkent de acteur dat nu. ”Dat is absoluut niet waar. Dat gerucht begon op het internet en het internet is verschrikkelijk. De naam van mijn personage is Franz Oberhauser.” Verder blijkt de acteur in eerste instantie getwijfeld te hebben over de film.

”Ik twijfel altijd. Je stelt jezelf te vraag: over welke James Bond hebben we het? Het ding met Spectre is, dat het niet het werk is van slechte schrijvers. En niet van een slechte regisseur. En de acteurs zijn ook goed. De actiescènes in Mexico zijn op z’n minst extravagant te noemen. De scènes in Oostenrijk zijn traditionele Bond-scènes in de sneeuw. De films met Daniel Craig hebben een andere stijl. Ze hangen niet af van een vaste formule waar acteurs zich compleet aan moeten houden.”

Of Waltz daadwerkelijk niet de rol van Blofeld spelt, is maar de vraag. Denk maar aan Star Trek Into Darkness, waarbij ook volgehouden werd dat Benedict Cumberbatch niet de rol van Khan zou spelen. Voor volledige zekerheid moeten we wachten tot Spectre uit komt in de bioscoop, wat op 6 november het geval is.



NieuwsFilm

meest populair