Stoot 'Avengers: Age of Ultron' Box Office-kraker 'Avatar' van de troon?

De vooruitzichten duiden in ieder geval op een enorme opbrengst.

In 2012 wist The Avengers vriend en vijand te verrassen, ook financieel. Met een totaalopbrengst van maar liefst $1,5 miljard groeide de superheldenfilm van Marvel Studios uit tot de op twee na succesvolste film ooit aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De opvolger Avengers: Age of Ultron zal naar verwachting financieel gezien er een flinke schep bovenop gaan doen.

Uiteraard wordt er eerst gekeken naar het openingsweekend in de States, een belangrijke graadmeter voor het verdere verloop van de opbrengsten. In 2012 noteerde The Avengers een recordbedrag van $207,4 miljoen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. Naar verwachting wordt deze score flink overschreden door Age of Ultron. Deadline sprak met Fandango en volgens Amerikaanse kaartjesverkoper worden er significant meer kaartjes verkocht voor Age of Ultron dan in 2012 voor The Avengers. Vele Amerikaanse voorstellingen zijn al uitverkocht en er worden flink wat extra voorstellingen ingelast.

Ook belangrijk zijn de opbrengsten in China. Het eerste deel noteerde daar een nette $84,1 miljoen. Deze score zal echter ruim hoger gaan uitpakken, aangezien in China het bioscoopbezoek enorm is gestegen. Verleden jaar verdiende Transformers: Age of Extinction nog $301,0 miljoen en kwam Captain America: The Winter Soldier tot $115,6 miljoen.

Of de wereldwijde topscore van James Camerons Avatar wordt benaderd, is uiteraard nog niet te zeggen. De sci-fi film uit 2009 noteerde wereldwijd het ongekende bedrag van $2,8 miljard. Ook Camerons Titanic staat boven de eerste Avengers-film, met $2,2 miljard.

FilmTotaal voorspelde eerder dit jaar dat Age of Ultron uit zal komen op circa 2,0 miljard. Wat denk jij? Gaat dit lukken, of wordt het meer? Of juist minder?



NieuwsFilm

meest populair