'Hunger Games'-makers zetten hun tanden in 'The Odyssey'

De Griekse koning Odysseus moet wederom een hel doorstaan om terug naar huis te varen.

Lionsgate heeft laten weten interesse te hebben in één van de bekendste verhalen van de Griekse dichter Homerus: The Odyssey. Nadat hij Troje ten val bracht met zijn 'paard', wilde de Griekse koning Odysseus weer graag terug naar huis om vrouw- en zoonlief te zien. Helaas was één van de grote goden niet tevreden met zijn bijdrage: Poseidon, god van de zee. Hij deed uiteindelijk alles wat in zijn macht lag om er voor te zorgen dat de Griekse koning zijn thuisland, Ithaka, niet zou bereiken. Hierdoor maakte de vorst uiteindelijk een vaartocht die tien jaren van zijn leven beroofde, eer dat hij weer thuis kwam.

Volgens Deadline Hollywood wil Lionsgate vaart in het project zetten. Zo willen ze dat de productie zo snel mogelijk in 2016 van kracht zal komen. Om dat doel te bereiken hebben ze de crew van The Hunger Games-films ingeschakeld. Zo zal Francis Lawrence (die de laatste drie delen in de serie voor zijn zorgen nam) de regie oppakken en zullen Peter Craig en Nina Jacobson optreden als respectievelijk schrijver en producent. Zowel Craig als Jacobson werkten ook aan de populaire serie die dit jaar ten einde zal komen.

Het is ook wel opmerkelijk nieuws, want vorig jaar vermeldden we nog dat Warner Bros. aan een gelijksoortige film bezig was: Odysseus. Hun versie moest echter niet in de oude tijden afspelen, maar juist in de toekomst. Brad Pitt werd destijds bij het project betrokken. Hij speelde ook ooit eens een Griekse legende, de onverslaanbare held Achilles. Dit deed hij in de 2004 film Troy, waarin Sean Bean de rol van koning Odysseus op zich nam.



NieuwsFilm

meest populair