POLL: De superheldenfilms van 2016

Dit jaar verschijnen er slechts drie, volgend jaar maar liefst zeven!

Afgelopen week verscheen met Avengers: Age of Ultron de eerste van drie superheldenfilms die in 2015 in de bioscoop verschijnen. In 2016 kunnen we onze borst nat maken, aangezien er dan maar liefst zeven films rond superhelden gepland staan. In deze POLL de simpele vraag: naar welke van deze superheldenfilms kijk jij het meest uit?

Nadat Ryan Reynolds in Tim Millers langverwachte X-Men spin-off Deadpool (11 februari) de eer heeft om het superheldengeweld af te trappen, volgt niet veel later met Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice (24 maart) de eerste echt grote superheldenfilm van het jaar. Zo'n twee maanden later verschijnt Captain America: Civil War (5 mei 2016), de Marvel Studios-titel die 'Phase 3' van het Marvel Cinematic Universe inluidt en ons naar verwachting een nieuwe Spider-Man introduceert.

Nog in dezelfde maand als Civil War komt er een volwaardige X-Men film uit met Bryan Singers X-Men: Apocalypse (19 mei). De opvolger van Days of Future Past rond waarschijnlijk een soort trilogie af. In augustus volgt de tweede DC Comics-film: Suicide Squad (4 augustus) van David Ayer. Deze film focust zich op een groep villains die zich genoodzaakt zien om samen te werken. Uiteraard is de aanwezigheid van The Joker (Jared Leto) het meest opzienbarend.

In oktober verschijnt een derde X-Men film. Channing Tatum geeft invulling aan de titelheld in Gambit (6 oktober) waarvoor voorlopig nog geen regisseur is gevonden. Het zou zomaar kunnen dat deze film wordt verplaatst naar 2017. De laatste superheldenfilm van 2016 is de tweede film uit de stal van Marvel Studios. In Scott Derricksons Doctor Strange (3 november) speelt Benedict Cumberbatch de rol van de krachtige tovenaar Dr. Stephen Strange.

Oorspronkelijk moest ook de Spider-Man spin-off titel The Sinister Six verschijnen in 2016. Ondanks dat de film in ontwikkeling blijft is de releasedatum (november 2016) geannuleerd vanwege de Marvel Studios/Sony-deal rond de Spider-Man franchise.

Succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair