Poll

POLL: De superheldenfilms van 2016

Dit jaar verschijnen er slechts drie, volgend jaar maar liefst zeven!

door Bram de Groot op 26.04.2015 om 20:49 in Poll
Afgelopen week verscheen met Avengers: Age of Ultron de eerste van drie superheldenfilms die in 2015 in de bioscoop verschijnen. In 2016 kunnen we onze borst nat maken, aangezien er dan maar liefst zeven films rond superhelden gepland staan. In deze POLL de simpele vraag: naar welke van deze superheldenfilms kijk jij het meest uit?

Nadat Ryan Reynolds in Tim Millers langverwachte X-Men spin-off Deadpool (11 februari) de eer heeft om het superheldengeweld af te trappen, volgt niet veel later met Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice (24 maart) de eerste echt grote superheldenfilm van het jaar. Zo'n twee maanden later verschijnt Captain America: Civil War (5 mei 2016), de Marvel Studios-titel die 'Phase 3' van het Marvel Cinematic Universe inluidt en ons naar verwachting een nieuwe Spider-Man introduceert.

Nog in dezelfde maand als Civil War komt er een volwaardige X-Men film uit met Bryan Singers X-Men: Apocalypse (19 mei). De opvolger van Days of Future Past rond waarschijnlijk een soort trilogie af. In augustus volgt de tweede DC Comics-film: Suicide Squad (4 augustus) van David Ayer. Deze film focust zich op een groep villains die zich genoodzaakt zien om samen te werken. Uiteraard is de aanwezigheid van The Joker (Jared Leto) het meest opzienbarend.

In oktober verschijnt een derde X-Men film. Channing Tatum geeft invulling aan de titelheld in Gambit (6 oktober) waarvoor voorlopig nog geen regisseur is gevonden. Het zou zomaar kunnen dat deze film wordt verplaatst naar 2017. De laatste superheldenfilm van 2016 is de tweede film uit de stal van Marvel Studios. In Scott Derricksons Doctor Strange (3 november) speelt Benedict Cumberbatch de rol van de krachtige tovenaar Dr. Stephen Strange.

Oorspronkelijk moest ook de Spider-Man spin-off titel The Sinister Six verschijnen in 2016. Ondanks dat de film in ontwikkeling blijft is de releasedatum (november 2016) geannuleerd vanwege de Marvel Studios/Sony-deal rond de Spider-Man franchise.

Succes met stemmen!


47 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hoedenmans

Avatar

SUICIDE SQUAD vooral na die afbeelding van joker

Ereptile

Avatar

Captain America: Civil War :Y Met dezelfde regisseurs als The Winter Soldier heb ik er alle vertrouwen in! En het lijkt me super gaaf om bijna alle superhelden naast, maar ook tegen elkaar te zien! Het is eigenlijk een Avengers film als je het zo bekijkt. En de fundatie ligt al in Age of Ultron Smiley face

X-Men Apocalypse, Deadpool en Doctor Strange ga ik ook sowizo bekijken Smiley face En Dawn of Justice lijkt me ook wel vet!

Brein8998

Avatar

Ik wil ze eig allemaal heel graag zien

adofmirosch

Avatar

Moeilijke poll, toch maar voor captain america gegaan om dat ik niet kan wachten naar de confrontatie tussen cap en Tony start.
Veder kijk ik enorm uit naar batman vs super man & ook naar de film van het geweldige persomage dr strange.

MRDammann

Avatar

Ik ben behoorlijk Marvel-moe, dus ik ben wel benieuwd wat DC gaat doen. Ik ben het meest benieuwd daarom naar Batman vs. Superman.

David1

Avatar

X-Men: Apocalypse

Roeltje

Avatar

Ik kijk uit naar ze allemaal! Maar ik heb het allermeest vertrouwen en anticipatie in Batman V Superman: Dawn of Justice omdat Snyder al een geweldige film neer had gezet met Man of Steel. Smiley face

Glennekeeeee

Avatar

Ereptile "Captain America: Civil War :Y En de fundatie ligt al in Age of Ultron Smiley face
"


vind net dat er veel te weinig fundatie naar die film was in age of ultron

Golden Ghost

Avatar

Gambit en Doctor Strange.
Uiteindelijk gekozen voor Doctor Strange vanwege het feit dat Benedict Cumberbatch hem speelt. Channing Tatum als Gambit moet ook goed worden maar toch verwacht ik van hem een iets minder sterke rol als van Benedict.

JamesBond

Avatar

Er komen een aantal mooie superheldenfilms uit in 2016 en ik heb even zitten twijfelen tussen 'Batman V Superman: Dawn Of Justice' en 'Captain America: Civil War', maar ik denk toch dat ik het meest uitkijk naar de nieuwe Captain America-film! Smiley face

shellghost

Avatar

Keuzes keuzes keuzes.....

Toch maar voor Civil War gegaan, maar BVSS en DP zaten er ook zeer dicht tegen aan.

DeMuizenkoning

Avatar

Lastige maar wel een goeie poll, al helemaal vanwege het feit dat er wel erg 'grote' superhelden films tussen staan. Maar ben toch gegaan voor 'X-Men: Apocalypse', vond de vorige delen ook erg sterk, en ben erg benieuwd naar het afsluitende deel. Daarna waarschijnlijk Civil War gedeuns, ben ook wel benieuwd naar de strijd tussen de twee clans en de introductie van Spider-Man en derde denk ik toch Deadpool, dat kan wel eens een aangename verassing worden. Suicide Squad valt voor mij net buiten mijn top 3, sinds Tom Hardy is vertrokken heb ik er veel minder zin in...

benjamin

Avatar

Kijk eigenlijk ergens wel naar al deze films uit - alleen Gambit zegt mij voorlopig niet zo veel. Maar als ik moet kiezen stem ik op Apocalypse.

Goov25

Avatar

Was nog ff moeilijk, ik zie namelijk ongeveer evenveel uit naar
Batman v Superman: Dawn of Justice & X-Men: Apocalypse. Uiteindelijk voor de laatste X-Men gekozen omdat ik die wereld net ontdekt heb en graag meer van wil zien. Captain America: Civil War & Deadpool zie ik ook naar uit. Doctor Strange & Suicide Squad zal ik zeker ook wel gaan zien, maar ben ik veel minder mee bezig.

Steve-O

Avatar

Ik kijk het meeste uit naar Batman v Superman en Suicide Squad. Gevolgd door X-Men Apocalypse :9 Deadpool lijkt me ook wel leuk.

YOLO

Avatar

Captain America: Civil War, X-Men: Apocalypse & Suicide Squad. Nog niet helemaal zeker van Deadpool, maar dat kan in de loop van der tijd wel veranderen.

WeaponX

Avatar

CIVIL WAR :D

Het zal trouwens meer kijkers trekken als het the Avengers: Civil War was.
Hoop dat het eigenlijk nog wel een Captain America film blijft met die enorme cast. Word voor de Russo broers een uitdaging om net als in Age Of Ultron (wat overigens wel is gelukt) alle verhaalllijnen en karakters genoeg screentijd te geven. Want de zoektocht naar Bucky gaan volgens mij ook gewoon verder en de confrontatie moet nog beginnen, dacht dat ze dat in Age Of Ultron al zouden doen maar sloten toch liefjes af. Dus we zullen zien!

Kijk ook uit naar Dr. Strange, Scarlet Witch ligt in dat zelfde straatje qua magie en dat waren geweldige scenes in Age Of Ultron naar mijn mening!

De Deadpool film waar we al zo lang op wachten die dan toch R-Rated zal zijn.

Ben ook wel excited voor X-Men & Gambit, ookal hebben we van Gambit nog niet veel gehoord.

spooklift

Avatar

Batman v Superman: Dawn of Justice

Decepticon

Avatar

Captain America: Civil War voor mij! Daar kijk ik echt het meest naar uit, ik vind Age of Ultron geweldig en vind Marvel films het mooist.

Op de 2e plek komt bij mij Batman vs Superman: Dawn of Justice en op 3 Dr. Strange, net voor X-Men: Apocalypse. Maar ik kijk ook uit naar alle films. Ik vind de superheldenfilms geweldig.
Gambit voelt voor mij een beetje als buitenbeetje, ik weet nog niet wat we daar van moeten verwachten.

geertvdheide

Avatar

Over het algemeen heb ik weinig vertrouwen in de filmindustrie als het gaat om hypes en het omvormen van boeken / stripboeken / speelgoed / enz naar films. Het is al vaak helemaal misgelopen door een gebrek aan respect voor het bronmateriaal en verkeerde prioriteiten. Kwaliteit was meestal een derderangs factor, onder geld en het aanspreken van de grootste doelgroep.

En daarom sta ik zo te kijken van de comicbook-hype! Er zitten de laatste jaren bijna geen slechte films bij (hooguit wat matige), en ook voor 2016 ziet het er weer erg goed uit: Allemaal films met veel talent voor en achter de camera en genoeg budget. Daarnaast veel afwisseling: allerlei heel verschillende karakters en films met behoorlijk verschillende stijlen en elk een eigen opzet. Voor nerds is dit een prachtige tijd om filmfan te zijn!

Ik heb gestemd op Civil War, omdat ik enorm houd van de grootse films met meerdere helden erin, en omdat ik het huidige Marvel-universum tot nu toe nog verkies boven die van DC (de beste DC-films waren van vóór hun huidige continuïteit, namelijk The Dark Knight-trilogie en Watchmen). Man of Steel vond ik een prima film, maar geen topper. Maar gelukkig hoeven we geen keuze te maken; ik ga ze gewoon alle 7 zien. En dit jaar ook Ant-Man en Fantastic Four.

Dinsdag allereerst naar Age of Ultron; kan niet wachten!

jaime91

Avatar

Ik kijk natuurlijk ook naar ze allemaal uit, maar als ik een keuze moet maken gaat het voor mij ook tussen Civil War en Batman V Superman. Omdat dat toch de grootste zijn.

En dan gaat mijn uiteindelijke keuze naar Batman V Superman. Ten eerste omdat ik ook benieuwd ben wat DC zal gaan doen, en ten tweede Batman V Superman is DE film waar ik als van kleins af aan naar uitkijk. Het zijn de bekendste superhelden, en eindelijk zijn ze te zien in 1 film! Ik weet nog dat ik vroeger al helemaal blij werd als de Kevin Conroy's Batman opdook in de jaren 90 Superman serie waarin Tim Daly de stem van Superman verzorgde. Die cross-overs vond ik helemaal geweldig! En nu gebeurt het gewoon in een live action film, en dan nemen ze het ook nog tegen elkaar op. Kan niet wachten! :E

FilmMaster

Avatar

Zonder twijfel Batman v Superman, maar ook zeker nieuwsgierig naar Suicide Squad.

pmw84

Avatar

Ik ben egt verbaasd dat veel mensen op Civil War hebben gestemd

Ik d8 eerder X-men of Suicide Squad zullen op de tweede plaats staanMaar ik ben uiteraars voor BATMAN vs SUPERMAN gegaan

Dit moet Avengers gaan breken! Ik hoooooooop echt dat Snyder met iets goeds komt sinds wy al byna twee jaar erop moesten wachten !!!!Btw, heeft iemand enige idee wnnr hy met Justice League gaat starten om te filmen?

benjamin

Avatar

pmw84 "Dit moet Avengers gaan breken!"
Dat gaat het sowieso niet doen en ik zie ook geen reden waarom dat zou moeten.

adofmirosch

Avatar

pmw84 "Ik ben egt verbaasd dat veel mensen op Civil War hebben gestemd"


Mischien omdat the winter soldier een hele goede film is & the avengers 2 die eindigde met intressante plot wendings.

adofmirosch

Avatar

benjamin "Dat gaat het sowieso niet doen en ik zie ook geen reden waarom dat zou moeten."Kan ik naa jaren een keer zeggen dat ik het metje eens ben.

eltorro

Avatar

airbender "1. Batman v Superman
2. Suicide Squad
3. X-Men: Apocalypse
4. Avengers: Civil War ( ;) )
5. Doctor Strange

Gambit en Deadpool kijk ik niet naar uit."


Hoe kan je nou niet uitkijken naar Deadpool :P

Nielsgibby10

Avatar

Batman v Superman was eerst mijn keuze maar na de trailer ben ik wat afgezakt. Ik kijk nu heel erg uit naar Deadpool en Suicide Squad. Misschien Suicide Squad door de afbeelding van the joker gister want dat ziet er erg interessant uit ;).

bioshock300

Avatar

Voor mij avengers 3... man man hoe kunnen ze ons zo lang laten wachten na het einde van deel 2

eltorro

Avatar

bioshock300 "Voor mij avengers 3... man man hoe kunnen ze ons zo lang laten wachten na het einde van deel 2"

Zo bijzonder was dat einde toch niet, de aftercredit scene was zelfs bijna het zelfde als deel 1.

airbender "Deadpool is zeg maar niet mijn ding. Te silly, ik hou meer van serieus. (Daarom hou ik ook niet van Spider-Man)"

Jammer, een R rated superhelden film is zeldzaam. Maar ik begrijp het wel, deadpool wordt natuurlijk wel het tegenovergestelde van serieuze superhelden films.

M0vieFreak

Avatar

Ik kijk het meest uit naar Suicide Squad, op nummer twee Barman v. Superman, op drie Captain America 3 en X-Men. Maar ik kijk natuurlijk naar alle films uit! :D

Baron Von Marlon

Avatar

Deadpool en X-Men zijn de enige waar ik écht naar uitkijk.
De rest ga ik ook zien, maar spreken me minder aan.

Kamehameha

Avatar

Allemaal kan niet kiezen dus stem niet.

Kamajiisama

Avatar

Nog meer Superhelden.....:}

Hancock

Avatar

1 batman VS Superman
2 suicide squad
3 X-Men
4 Deadpool

Verder vind ik Disney Marvel niet mijn ding. Te kiddy allemaal.

adofmirosch

Avatar

Hancock "1 batman VS Superman
2 suicide squad
3 X-Men
4 Deadpool

Verder vind ik Disney Marvel niet mijn ding. Te kiddy allemaal."


Het gaat gelukkig de volwasse kant op ik zou de aankomende films toch maar een kans geven.
Hoewel ant-man wel kiddy is.

thehungergames

Avatar

Ik kijk het meest uit naar Batman V Superman, maar ben het benieuwdst naar Suicide Squad.

movieboy

Avatar

BvS natuurlijk!

adofmirosch

Avatar

airbender "Guardians of the Galaxy?"


Die natuurlijk ook maar het past daar juist goed bij.
Vind de combinatie in het marvel universum momenteel goed.
zo heeft iedereen wat een leuke weg kijk film als TGOTG en dan weer een goede thriller als daredevil.

KasperWessing

Avatar

Eerlijk gezegd kijk ik naar geen van deze films uit, heb het langzamerhand wel gehad met al die superhelden.

Ed Crane

Avatar

Batman v Superman, op de voet gevolgd door Dawn Of Justice

Zo krijgt het genre hopelijk weer wat pit en MCU vind ik wel even genoeg geweest voor een poosje.

Shifty777

Avatar

Ed Crane "Batman v Superman, op de voet gevolgd door Dawn Of Justice

Zo krijgt het genre hopelijk weer wat pit en MCU vind ik wel even genoeg geweest voor een poosje."


Uhm... zover ik weet is het Batman v Superman: Dawn of Justice en heb je het over dezelfde film alsof het twee verschillende zijn...

Ben wel erg nieuwsgierig geworden naar Deadpool, een komische r-rated superheldenfilm is wel eens wat anders. En na The Winter Soldier en Age of Ultron heb ik ook heel veel zin in Civil War, zeker omdat de Russo brothers terugkeren.

Ed Crane

Avatar

Haha, je heb gelijk, moet natuurlijk Suicide Squad zijn. Smiley face

Ik ben ook wel redelijk benieuwd of de humor van Deadpool iets gaat worden. Leest iemand de strips? Is het grappig? Want het probleem met Amerikaanse 'vreemde'/ alternatieve humor is nog wel eens dat ze denken dat hun humor leuker/ beter/ weirder is dan het eigenlijk is.

NieuwsFilm

meest populair