Alan Rickman pakt hoofdrol in gothic-thriller 'The Limehouse Golem'

In de donkere hoeken van Londen, 1880, vinden er enkele ijzingwekkende moorden plaats.

Screen Daily heeft bevestigd dat Die Hard/Harry Potter-acteur Alan Rickman één van de hoofdrollen heeft bemachtigd in de mysterieuze gothic-thriller The Limehouse Golem. Het scenario van Jane Goldman (Kingsman: The Secret Service) is een adaptatie van het vrijwel gelijknamige boek Dan Leno and the Limehouse Golem, geschreven door Peter Ackroyd in 1994.

Zoals boven vermeld zal de Engelsman één van de hoofdrollen occuperen. Er zijn namelijk ook twee andere mensen aan de cast toegevoegd: Olivia Cooke (The Signal, televisieserie Bates Motel) en Douglas Booth (Noah). Het project zal door Number 9 Films en Lionsgate gefinancierd worden. Regisseur Juan Carlos Medina krijgt de taak om het verhaal tot leven te wekken, welke door mensen beschreven wordt als een mix tussen Se7en en The Woman In Black.

Het verhaal speelt zich 135 jaar geleden af, in 1880. In de levensgevaarlijke Limehouse buurt (het oosten van Victoriaans Londen) vallen er een aantal gruwelijke moorden voor die de communiteit doet choqueren. De pers beweert dat de misdaden door 'The Golem' worden waargemaakt - een legendarisch wezen uit de oude tijden, een mythische voorganger van Jack the Ripper. De politie, die geen enkele aanwijzingen bezit, zet vervolgens de doorgewinterde inspecteur Kildare op de zaak.

De film zal geproduceerd worden door Stephen Woolley, Elizabeth Karlsen en Joanna Laurie.



NieuwsFilm

meest populair