De 'Saw'-franchise had gerust een deeltje (of meer) eerder mogen stoppen

Welke andere filmfranchises duren/duurden te lang?

Verleden week plaatsten we een POLL over een filmfranchises die eigenlijk wel een deeltje of meer eerder hadden mogen/moeten stoppen. Na zo'n 1250 stemmen blijkt dat deze flink zijn verdeeld over de opgegeven titels. De winnaar is overigens wel makkelijk aan te wijzen.

Met 20 procent van de stemmen wist de Saw-franchise de meeste stemmen te verzamelen. Met zeven films deed de reeks het tot op heden bijzonder goed aan de bioscoopkassa's. Met een productiebudget van in totaal $67,7 miljoen voor zeven films noteerde het wereldwijd ruim $950 miljoen. Zelfs het laatste deel tot op heden Saw 3D (2010) deed het erg netjes met een opbrengst van $138,3 miljoen. Dit deel was overigens wel het slechtst ontvangen deel: 9 procent op Rotten Tomatoes...

Maar er waren dus meer franchises die men liever eerder had zien stoppen. Naast de Saw-reeks noteerden ook franchises als Transformers (10%), Paranormal Activity (9%), The Hangover (8%), Taken (8%) en Pirates Of The Caribbean (7%) de nodige procenten.

Hieronder een Top 10 op basis van de opgegeven lijst:

1. Saw - 20%
2. Transformers - 10%
3. Paranormal Activity - 9%
4. The Hangover - 8%
5. Taken - 8%
6. Pirates Of The Caribbean - 7%
7. The Fast and the Furious - 6%
8. Jaws - 6%
9. Resident Evil - 5%
10. The Terminator - 5%

Bovenstaande titels zijn voor het overgrote deel nog steeds lopende filmfranchises waarvoor vervolgen in ontwikkeling zijn. Hieronder de Saw-franchise in 6:66, van Screen Rant:



NieuwsFilm

meest populair