Algemeen

De 'Saw'-franchise had gerust een deeltje (of meer) eerder mogen stoppen

Welke andere filmfranchises duren/duurden te lang?

door Bram de Groot op 19.04.2015 om 14:41 in Algemeen
Verleden week plaatsten we een POLL over een filmfranchises die eigenlijk wel een deeltje of meer eerder hadden mogen/moeten stoppen. Na zo'n 1250 stemmen blijkt dat deze flink zijn verdeeld over de opgegeven titels. De winnaar is overigens wel makkelijk aan te wijzen.

Met 20 procent van de stemmen wist de Saw-franchise de meeste stemmen te verzamelen. Met zeven films deed de reeks het tot op heden bijzonder goed aan de bioscoopkassa's. Met een productiebudget van in totaal $67,7 miljoen voor zeven films noteerde het wereldwijd ruim $950 miljoen. Zelfs het laatste deel tot op heden Saw 3D (2010) deed het erg netjes met een opbrengst van $138,3 miljoen. Dit deel was overigens wel het slechtst ontvangen deel: 9 procent op Rotten Tomatoes...

Maar er waren dus meer franchises die men liever eerder had zien stoppen. Naast de Saw-reeks noteerden ook franchises als Transformers (10%), Paranormal Activity (9%), The Hangover (8%), Taken (8%) en Pirates Of The Caribbean (7%) de nodige procenten.

Hieronder een Top 10 op basis van de opgegeven lijst:

1. Saw - 20%
2. Transformers - 10%
3. Paranormal Activity - 9%
4. The Hangover - 8%
5. Taken - 8%
6. Pirates Of The Caribbean - 7%
7. The Fast and the Furious - 6%
8. Jaws - 6%
9. Resident Evil - 5%
10. The Terminator - 5%

Bovenstaande titels zijn voor het overgrote deel nog steeds lopende filmfranchises waarvoor vervolgen in ontwikkeling zijn. Hieronder de Saw-franchise in 6:66, van Screen Rant:


11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

YOLO

Avatar

Ok. Het is dus de 'Saw'-franchise. Dat zag ik niet aankomen. Maar ja het was toch een afgezaagde franchise geworden. :P

JamesBond

Avatar

YOLO "Ok. Het is dus de 'Saw'-franchise. Dat zag ik niet aankomen. Maar ja het was toch een afgezaagde franchise geworden. :P"


Pun intended? :D

OT: Ik heb eigenlijk nog geen enkele film uit de reeks gezien, maar ik denk dat de originele 'Saw' de enige is die het waard is om te bekijken...

Ed Crane

Avatar

YOLO "Ok. Het is dus de 'Saw'-franchise. Dat zag ik niet aankomen. Maar ja het was toch een afgezaagde franchise geworden. :P"


Ik wel, het plaatje daarvan stond bij het artikel, en dat heeft veel stemvee geïnspireerd.

benjamin

Avatar

JamesBond "OT: Ik heb eigenlijk nog geen enkele film uit de reeks gezien, maar ik denk dat de originele 'Saw' de enige is die het waard is om te bekijken..."
En zelfs dat is twijfelachtig...

Spider-fan

Avatar

In principe hoeven franchises niet te stoppen, alleen als er echt geen verbetering lijkt zoals Hellraiser bijv. Maar dan hoeft het niet te stoppen, maar naar andere makers te gaan, betere budgetten te krijgen e.d. Als het er niet naar uitziet dat dat gaat gebeuren en het steeds op dezelfde voet verder gaat dan kan het beter stoppen.

Het vreemde van Hellraiser is dat de remake steeds wordt aangekondigd en dat er echt schot in lijkt te zitten en dan wordt het weer doodstil.

YOLO

Avatar

JamesBond "Pun intended? :D"
Kon het niet laten :E

bigmichiel

Avatar

Tja, waar deeltje één dan ook een ijzersterke triller was, waren de overige maar slappe slasher films als in: "Hoeveel bloed kunnen we deze keer laten zien?". Deel 1 is dan ook totaal ander caliber dan de rest.

Ik denk dat de serie ook een stuk succesvoller had kunnen zijn wanneer ze het als thrillers hielden ipv slashers.

meanrat

Avatar

benjamin "En zelfs dat is twijfelachtig..."


Ah nee joh. Saw 1 is best leuk. Soort van geniaal lange aflevering van een steengoede serie. Lekker spannend. Alles erna is crap.

Over Franchises gesproken...A Nightmare on Elm Street had ook best eerder mogen stoppen. Zeker ook de remake had niet gehoeven, or so I've heard.

Is er al een poll geweest van welke aloude franchise nieuw leven ingeblazen mag worden?

weszz

Avatar

*niks van saw gezien* dus dat filmpje van 6:66 was best grappig.

Weinig aan gemist zie ik al.

Sommige scene's waren wel ziek maar dat was ook de bedoeling van de reeks

Blockbuster

Avatar

Jaaa! Doe maar poll over welke (oude) franchises nog even door mogen gaan. En dan niet films waar al jaren over gesproken wordt, zoals Gremlins en Ghostbusters. Maar echt franchises waar we al jaren niks meer van horen. Van mij mag er wel weer eens een nieuwe Critters komen. Ben benieuwd hoe dat uitpakt met de nieuwste special effects.

Morphine

Avatar

JamesBond "Pun intended? :D

OT: Ik heb eigenlijk nog geen enkele film uit de reeks gezien, maar ik denk dat de originele 'Saw' de enige is die het waard is om te bekijken..."


De tweede ook nog wel, daarna aub stoppen. De zit namelijk nog wel lekker verweven met 1...

NieuwsFilm

meest populair