'Star Wars: The Force Awakens' op weg naar grootste opening ooit

De film zou wereldwijd meer dan 540 miljoen dollar ophalen in zijn eerste weekend.

THR schrijft in een artikel dat experts verwachten dat Disneys Star Wars: The Force Awakens de grootste opening ooit in de filmgeschiedenis gaat beleven. Vooral wereldwijd zou de film wel eens hoge ogen kunnen gooien volgens analisten. Verwacht wordt dat de productie wereldwijd tussen de 533,2 miljoen dollar en 539,5 miljoen dollar gaat verdienen in zijn openingsweekend.

Dat is meer dan een film als Fast & Furious 7 verdiende in zijn openingsweekend. In het geval van The Force Awakens wordt er uitgegaan van een grotere opening, omdat de interesse op het internet voor de film gigantisch is. De twee trailers die zijn vrijgegeven behoren bijvoorbeeld tot de meest bekeken trailers ooit.

”De film gaat op de zelfde plek als Avatar in première en die draaide en draaide en draaide maar,” aldus box office analist Phil Contrino. Hij gaat uit van een openingsweek van 540 miljoen dollar wereldwijd. ”Force Awakens zal zonder te knipperen al een miljard dollar verdienen. Als het echt een goede film is, gaat die makkelijk naar de 2 miljard dollar.”

Hij verwacht ook dat de film op maar liefst 4.500 schermen in première zou gaan in de Verenigde Staten, waarmee deze de grootste opening ooit beleeft daar. Ook in de box office resultaten zou dat teruggezien moeten worden. Op dit moment staat het record op naam van The Avengers (2012), dat op 4.349 schermen maar liefst 207,4 miljoen dollar verdiende. Age of Ultron zou nog meer ophalen, maar dat record zou dan weer snel verbroken worden.

Wat verwachten jullie? The Force Awakens gaat op 18 december in première. Lees hier onze liveblog terug met daarin de tweede trailer.



NieuwsFilm

meest populair