Animatiefilm 'Song of The Sea' wint Ierse prijs

Film was de grote winnaar bij de. Irish Film and Television Academy Awards

De animatiefilm Song of the Sea heeft de grote prijs gewonnen voor beste film bij de Irish Film and Television Academy Awards. Deze werden afgelopen zondag in het Mansion House van Dublin uitgereikt.

Andere grote winnaar van de avond was de film Frank. Lenny Abrahamson viel voor zijn regie van de film in de prijzen en Domhnall Gleeson won beste mannelijke bijrol. Ook Patrick's Day deed het goed en won de prijs voor beste script (van Terry McMahon) en acteur voor Moe Dunford.

Noble had volgens de jury de beste vrouwelijke Ierse rollen van het jaar, want Deirdre O’Kane won voor actrice en Sarah Greene kreeg voor dezelfde film de prijs voor vrouwelijke bijrol. Greene kreeg daarnaast nog een award, namelijk voor beste opkomende talent. De film Noble is in Nederland nog niet uitgekomen, maar Greene ken je misschien als Hecate Poole uit Penny Dreadful.

Naast de uitreiking voor de Ierse films, waren er ook een paar internationale prijzen te vergeven. Binnen die categorie won Boyhood beste film, Eddie Redmayne beste acteur voor The Theory of Everything en Julianne Moore beste actrice voor Still Alice.



NieuwsFilm

meest populair