Opbrengst 'Jurassic World' in recordtijd over grens 1 miljard dollar

En weer sneuvelt er onder de Indominus Rex een record.

In recordtijd is de opbrengst van Jurassic World over de grens van 1 miljard dollar gegaan. De blockbuster ging na slechts 13 dagen over die grens, waarmee het record dat eerder dit jaar gevestigd werd door Fast & Furious 7, die in 17 dagen de grens bereikte, verpletterd is. Daarmee blijft de film van regisseur Colin Trevorrow het beter doen dan verwacht.

Analisten gingen er vanuit dat de film maximaal 1 miljard dollar zou ophalen, door de sterke concurrentie van Marvels Avengers: Age of Ultron en Pixars Inside Out. Niets daarvan blijkt waar, want alleen al het openingsweekend van Jurassic World leverde meer dan een half miljard dollar op. De film beleefde daarmee het beste openingsweekend ooit, nooit eerder kwam het voor dat een film zo'n grote opening beleefde. Verder bleek Universal Pictures dankzij de film de studio te zijn die het snelste ooit 1 miljard dollar ophaalde in de Verenigde Staten.

"Het vernietigt box office records," vertelde analist Jeff Block gisteren nog aan Variety. "Het is interessant om te zien hoe goed de film het blijft doen. Kan 'Star Wars' het überhaupt wel opnemen tegen deze film?" Jurassic World is de 22ste film ooit die de grens van 1 miljard dollar overschrijdt. Het is verder de derde film van dit jaar, die het bedrag weet op te halen. Eerder lukten dat Fast & Furious 7 (1.511,5 miljard dollar) en Avengers: Age of Ultron (1.369,4 miljard dollar).

Uiteraard is de grens van 1 miljard dollar niet het enige dat de film bereikte dit weekend. Zo bleek Jurassic World ook de beste als het aankomt op het tweede weekend. Ook dat was het beste ooit in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft de film binnen tien dagen in de VS de grens van 400 miljoen dollar bereikt, vier dagen sneller dan The Avengers dat in 2012 deed. Verder lijkt et erop dat de film snel de grens van 500 miljoen dollar gaat bereiken in de Verenigde Staten, iets wat pas vier andere films lukte (Avatar, Titanic, The Avengers en The Dark Knight).

In de film is de droom van John Hammond eindelijk gerealiseerd. Dagelijks bevinden zich meer dan 20.000 mensen in het park, waar ze op diverse manieren in contact kunnen komen met dinosaurussen. Maar de bezoekerscijfers lopen terug en dus heeft de leiding besloten tot het maken van een hybride monster, de Indominus Rex. Het beest is groter dan een T-Rex en slimmer dan een Velociraptor en weet uit zijn kooi te ontsnappen. Met grote chaos als gevolg. Het is aan dinosaurustrainer Owen (Chris Pratt) en parkmanager Claire (Bryce Dallas Howard) om de levens van de mensen in het park te redden.



NieuwsFilm

meest populair