Algemeen

Opbrengst 'Jurassic World' in recordtijd over grens 1 miljard dollar

En weer sneuvelt er onder de Indominus Rex een record.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 23.06.2015 om 08:00 in Algemeen
In recordtijd is de opbrengst van Jurassic World over de grens van 1 miljard dollar gegaan. De blockbuster ging na slechts 13 dagen over die grens, waarmee het record dat eerder dit jaar gevestigd werd door Fast & Furious 7, die in 17 dagen de grens bereikte, verpletterd is. Daarmee blijft de film van regisseur Colin Trevorrow het beter doen dan verwacht.

Analisten gingen er vanuit dat de film maximaal 1 miljard dollar zou ophalen, door de sterke concurrentie van Marvels Avengers: Age of Ultron en Pixars Inside Out. Niets daarvan blijkt waar, want alleen al het openingsweekend van Jurassic World leverde meer dan een half miljard dollar op. De film beleefde daarmee het beste openingsweekend ooit, nooit eerder kwam het voor dat een film zo'n grote opening beleefde. Verder bleek Universal Pictures dankzij de film de studio te zijn die het snelste ooit 1 miljard dollar ophaalde in de Verenigde Staten.

"Het vernietigt box office records," vertelde analist Jeff Block gisteren nog aan Variety. "Het is interessant om te zien hoe goed de film het blijft doen. Kan 'Star Wars' het überhaupt wel opnemen tegen deze film?" Jurassic World is de 22ste film ooit die de grens van 1 miljard dollar overschrijdt. Het is verder de derde film van dit jaar, die het bedrag weet op te halen. Eerder lukten dat Fast & Furious 7 (1.511,5 miljard dollar) en Avengers: Age of Ultron (1.369,4 miljard dollar).

Uiteraard is de grens van 1 miljard dollar niet het enige dat de film bereikte dit weekend. Zo bleek Jurassic World ook de beste als het aankomt op het tweede weekend. Ook dat was het beste ooit in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft de film binnen tien dagen in de VS de grens van 400 miljoen dollar bereikt, vier dagen sneller dan The Avengers dat in 2012 deed. Verder lijkt et erop dat de film snel de grens van 500 miljoen dollar gaat bereiken in de Verenigde Staten, iets wat pas vier andere films lukte (Avatar, Titanic, The Avengers en The Dark Knight).

In de film is de droom van John Hammond eindelijk gerealiseerd. Dagelijks bevinden zich meer dan 20.000 mensen in het park, waar ze op diverse manieren in contact kunnen komen met dinosaurussen. Maar de bezoekerscijfers lopen terug en dus heeft de leiding besloten tot het maken van een hybride monster, de Indominus Rex. Het beest is groter dan een T-Rex en slimmer dan een Velociraptor en weet uit zijn kooi te ontsnappen. Met grote chaos als gevolg. Het is aan dinosaurustrainer Owen (Chris Pratt) en parkmanager Claire (Bryce Dallas Howard) om de levens van de mensen in het park te redden.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

sonnycorleone

Avatar

Wat 'n slechte film zeg! En dan te bedenken dat er mensen zijn die 't avatar verhaal zwak vinden. Lachwekkendste dat wipneusje bryce dallas howard halverwege de film uit d'r rokje scheurt en ineens naar de kapper bleek te zijn geweest. Deze film bewijst maar weer eens hoe goed spielberg is, en z'n tijd ver vooruit was!

JefmanAFB

Avatar

Ik vond JW super! Alleen kan het Jurassic Park (deel1) niet overtreffen.
Deel 3 vond ik juist shit... op de Birdcage na dan.

M0vieFreak

Avatar

De film doet het wel erg verrassend goed. Ik heb hem nog niet gezien.

marcjeb

Avatar

JamesBond "Toch is hij ook de man die ons The Lost World: Jurassic Park heeft gebracht :}"


Die was anders best goed vond ik !

sportzorro

Avatar

SUPER !!! Helemaal terecht dat ie het zo goed doet in de bios .
Jammer dat er mensen zijn die de film omlaag halen op punten die wel degelijk goed zijn uitgewerkt zoals de spanningsopbouw >> de film neemt een flinke aanloop VOORDAT het spektakel los barst.....en dat is juist GOED !!
Ook de karakterontwikkeling is gewoon goed/acceptabel want de kijker krijgt genoeg tijd om verschillende karakters te leren kennen met voldoende diepgang om het interessant te houden.
Alle leeftijden ??? >> dit is verreweg de meest bloederige jurassicpark en heftigste vanwege de bodycount !!!
Ook het acteerwerk is DIK inorde , misschien niet iedere scene , maar wel de grote meerderheid !
Bovendien zit er leuke humor in de film verwerkt en hier en daar goed geslaagde knipogen naar het origineel.
Ik heb hem in IMAX 3D gezien en dat was echt geweldig !!!
Spectaculair einde trouwens !!!
Mensen twijfel niet als je de vorige delen heb gezien.....dit 4de deel finished NET achter deel 1 en dat is eigenlijk alleen maar vanwege het feit dat in deel 1 ALLES nieuw was en omdat spielberg toch even wat beter werk weet af te leveren dan colin trevorrow >> kijken die film daar krijg je geen spijt van !!!

JamesBond

Avatar

sonnycorleone "Deze film bewijst maar weer eens hoe goed spielberg is, en z'n tijd ver vooruit was!"


Toch is hij ook de man die ons The Lost World: Jurassic Park heeft gebracht :}

Shifty777

Avatar

JamesBond "Toch is hij ook de man die ons The Lost World: Jurassic Park heeft gebracht :}"


Jep, en ondanks dat The Lost World absoluut niet zo goed is als de eerste vind ik hem nog altijd beter dan de derde en Jurassic World. Maar gelukkig is Jurassic World dan wel weer beter dan de derde.

Persoonlijk vind ik The Lost World underrated, en al is het misschien niet Spielberg zijn beste werk, hij kan nog altijd beter een verhaal vertellen dan Colin Treverrow en dat zie je helaas ook terug.

adofmirosch

Avatar

Fast 7 deet het al griezelig snel & JW doet het gewoon 4 dagen sneller :S
Is het gegund beste familie film van het jaar.

JamesBond

Avatar

Al gaat mijn geloofwaardigheid de deur uit, ik schaam me er niet voor dat ik Jurassic Park III beter vond dan deel 2 :)

Ereptile

Avatar

JamesBond "Toch is hij ook de man die ons The Lost World: Jurassic Park heeft gebracht :}"


Ik moet het eens zijn met Marcjeb. The Lost World vind ik echt niet slecht. Het is iets anders dan Jurassic Park, maar absoluut een vermakelijke film met veel dino's. Alleen de finale in San Diego was iets zwakker, maar ik vind het niet slecht.

Muufley

Avatar

JamesBond "Dat hoor ik meer mensen zeggen, maar ik vond die film niet al te best :} 'Jurassic Park III' vond ik persoonlijker beter :)"


Je moet niet proberen een film als Lost World af te kraken en dan gaan beweren dat JP3 een beter film was. Je geloogwaardigheid gaat zo de deur uit.

Lost World was misschien niet top maar JP3 was echt slecht.

McGraig

Avatar

Papigiulio "Call me surprised. De trailers leken me echt niets, zelfs de trailer in IMAX kon me niet interesseren, maar ik hoor alleen maar goede dingen over deze film. Toch maar eens een bioscoop bezoekje doen dan maar."


Niet iedereen is laaiend enthousiast. In de zaal hoorde ik nogal gelach op momenten dat het wel erg onzinnig werd en achteraf werd er gemopperd. Ik vond het redelijk vermakelijk maar niet veel beter dan deel 3. Er zit nauwelijks een spanningsopbouw in en de film is, meer dan de eerdere delen, duidelijk gericht op een publiek van alle leeftijden. Het is een technisch goedgemaakte spektakelfilm maar beslist niet meer dan dat. Van een film die zo succesvol is mag je toch wel meer verwachten dan een voorspelbare hap met karakters waar je niets om geeft. Je merkt echt dat Spielberg niet meer doet dan produceren want de spanning opbouwen en karakters uitwerken is/was hij een meester in. Dat deed hij zelfs nog beter in The Lost World dan hier gebeurt

Papigiulio

Avatar

Call me surprised. De trailers leken me echt niets, zelfs de trailer in IMAX kon me niet interesseren, maar ik hoor alleen maar goede dingen over deze film. Toch maar eens een bioscoop bezoekje doen dan maar.

JamesBond

Avatar

marcjeb "Die was anders best goed vond ik !"


Dat hoor ik meer mensen zeggen, maar ik vond die film niet al te best :} 'Jurassic Park III' vond ik persoonlijker beter :)

nieuwslaatste nieuws