Michael B. Jordan als advocaat in drama/thriller 'Just Mercy'

Samen met de regisseur van 'Short Term 12' zal hij de memoires van Bryan Stevenson verfilmen.

De laatste paar jaren is Michael B. Jordan goed bezig met het opfleuren van zijn cv, mede door titels zoals Chronicle, Fruitvale Station en de superheldenfilm Fantastic Four. Nu heeft Slashfilm gerapporteerd dat hij samen met regisseur Destin Cretton (Short Term 12) de gedenkschriften van Bryan Stevenson gaat verfilmen, Just Mercy: A Story of Justice and Redemption.

Stevenson was een jonge advocaat toen hij in 1995 het Equal Justice Initiative (EJI) oprichtte, een non-profitorganisatie die juridische hulp aan arme mensen en kleurlingen biedt die verdacht worden van ernstige misdrijven. De film, simpeler getiteld Just Mercy, zal over één van zijn eerste zaken gaan: Walter McMillian, een jongeman die ter dood veroordeeld werd wegens het plegen van een beruchte moord waarvan hij bleef aandringen het niet gedaan te hebben. Door deze zaak raakte Stevenson in een web verwikkelt van samenzweringen en politieke intriges.

Broad Green Pictures heeft de rechten van de memoires bemachtigd. Cretton zal naar een scenario regisseren die hij momenteel samen met Andrew Lanham schrijft. Naast het vervullen van de hoofdrol zal Jordan ook optreden als producent.

Het boek werd in 2014 een bestseller en benoemd tot één van de beste boeken van het jaar.



NieuwsFilm

meest populair