Vincent Cassel is Matt Damons vijand in 'Bourne 5'

Hij is aan de cast toegevoegd als een mysterieuze huurmoordenaar.

Om spanning te creëren en Matt Damons Jason Bourne een slechte dag te bezorgen hebben de makers van de nog ongetitelde Bourne 5 een nieuwe slechterik gevonden. The Hollywood Reporter bericht dat Fransman Vincent Cassel (Irréversible, Black Swan) die positie mag vervullen. Er is niet veel bekend over de rol, behalve dat hij een geheimzinnige man belichaamt die enkel bekend staat als 'the Asset', een huurmoordenaar.

Cassel zal dus hetzelfde typetje spelen die Clive Owen, Karl Urban en Édgar Ramírez voorheen vervulde in de eerdere delen. Zelfs The Bourne Legacy zag in acteur Louis Ozawa Changchien (Predators) een man die het Aaron Cross (Jeremy Renner) naar behoren lastig maakte. Het is daarnaast aannemelijk dat Cassel Viggo Mortensen vervangt, die in juni nog gerapporteerd werd als kansmaker voor de grote schurk.

De spionagethriller zal wederom door Paul Greengrass geregisseerd worden, en Christopher Rouse schreef samen met Damon en Greengrass het script. Over het plot is weinig bekend, behalve dat er thema's behandeld worden zoals burgerlijke vrijheden en de aard van democratie. Deze week zullen de camera's aangezet worden, zodat de film volgend jaar eind juli uit zal komen.

Naast Damon en Cassel zien we ook nog namen voorbij komen als Julia Stiles, Tommy Lee Jones en Alicia Vikander.



NieuwsFilm

meest populair