POLL: De 15 kaskrakers van 2015 (tot op heden)

Van Jurassic World tot Mad Max: Fury Road en van Inside Out tot Taken 3.



Afgelopen week plaatsen we een bericht met de financieel succesvolste films van afgelopen Noord-Amerikaanse filmzomer. In deze lijst stonden uiteraard de te verwachten titels. In de POLL van deze week kijken we iets verder en stellen we de vraag: welke van onderstaande vijftien financieel succesvolste films van 2015 is jouw favoriet?

In de lijst staan met Jurassic World, Fast & Furious 7, Avengers: Age of Ultron en Minions vier films die wereldwijd de $1,0 miljard zijn gepasseerd. Opvallend genoeg zijn er zes film die 'Rotten' noteren op Rotten Tomatoes. De score van Taken 3 (9%) valt daarbij het meest op. De film die het meest 'Fresh' is, is Pixars Inside Out met 98%, gevolgd door Mad Max: Fury Road met 97 procent.

In de lijst staan dertien films die zijn gebaseerd op een eerder verschenen film, op een (strip)boek of ander bestaand materiaal. Alleen Inside Out en San Andreas zijn originele projecten, waarbij de kanttekening dat de laatste titel een bestaand natuurlijk verschijnsel (de San Andreasbreuk) behandelt. In de lijst staan zeven sequels, drie animatiefilms, twee superheldenfilms en twee spionagefilms. Zoals Dwayne Johnson als Jeremy Renner heeft rollen in twee van de vijftien titels. En zo zijn er vast nog meer onderlinge overeenkomsten te bedenken.

Succes met stemmen!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Check ook onze andere POLLs


NieuwsFilm

meest populair