Uitslag POLL: Eerste 'Pirates of the Caribbean' duidelijk favoriet

De drie opvolgers weten zich niet te onderscheiden.

Een week geleden plaatsten we een POLL over de vier reeds verschenen Pirates of the Caribbean-films. Van te voren was eigenlijk wel duidelijk dat de eerste film zou winnen; de vraag was eerder hoe in trek de andere - door het publiek en de critici veel zwakker ontvangen - delen zouden presteren. Hieronder de uitslag.

Het eerste deel Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003 kwam uiteindelijk uit op 63 procent van de bijna 1.100 stemmen. Dit betekent dat bijna tweederde van de stemmende FilmTotaal'ers de film zien als hun favoriet uit de reeks.

Van de drie andere film was On Stranger Tides (2011) het minst in trek. Slechts 4 procent zag de film van Rob Marshall als zijn favoriet. Het tweede (Dead Man's Chest, 2006) en derde (At World's End, 2007) deel wisten elk zo'n 17% achter zich te krijgen.

In een lijstje ziet de uitslag er als volgt uit:

1. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl - 63%
2. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - 17%
3. Pirates of the Caribbean: At World's End - 16%
4. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 4%

In 2017 zal het vijfde deel, Dead Men Tell No Tales, verschijnen. De bekendste namen uit de franchise zullen weer hun opwachting maken en de regie ligt in handen van het Kon-Tiki-duo Joachim Rønning en Espen Sandberg. Hieronder de trailers van het eerst en tot op heden laatst verschenen deel:




NieuwsFilm

meest populair