Disney was aanvankelijk niet tevreden met Johnny Depps Jack Sparrow

Disney was aanvankelijk niet tevreden met Johnny Depps Jack Sparrow

Zijn vreemde optreden had hem zijn baan kunnen kosten.

Johnny Depp heeft vele vreemde typetjes gespeeld, maar als er één uitblinkt is het wel Jack Sp... Captain Jack Sparrow. De gewiekste piraat, welke voor het eerst te zien was in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, was voor Depp reden genoeg om nog eens vier keer netjes over te doen. Disney zullen we ook niet horen klagen, want deeltje vier bracht al één miljard dollar aan de kassa op. Maar als we de 52-jarige acteur moeten geloven waren ze in het begin niet helemaal over hem te spreken.

Van de week was hij aanwezig bij het AFI Festival in Los Angeles. Daar bracht hij aan het licht dat niet iedereen bij de studio positief reageerde op de eerste bewegende beelden. "Ja, ze wilden me ontslaan. Ik kreeg te horen dat (bestuursvoorzitter) Michael Eisner soort van doordraaide en dingen riep zoals: 'Godverdomme, Johnny Depp ruïneert de film! Speelt hij dronken? Of homoseksueel?' En dus verwachtte ik absoluut ontslagen te worden."

De woorden die de uitvoerende machten hanteerden zaten Depp niet lekker. Daar besloot hij op in te spelen. "Ik kreeg een telefoontje van een belangrijk iemand bij Disney die dapper genoeg was om mij te vragen: 'Waar ben je verdomme mee bezig?' En weer kwamen die vragen: 'Speel je dronken? Of homoseksueel?' Het enige wat ik kon zeggen, want ze maakten voor mij een inkoppertje, was: 'Nou, wist je niet dat alle karakters die ik speel homoseksueel zijn?' Ik ging er echt vanuit dat ik ontslagen zou worden, maar dat gebeurde om één of andere reden niet. Ze wilden ondertitelingen invoegen wanneer mijn karakter sprak, ze konden kapitein Jack niet begrijpen."

We hoeven jullie niet te vertellen hoe succesvol de reeks is, welke gemaakt is naar een attractiepark. De voortzettingen, Dead Man's Chest (2006), At World's End (2007) en On Stranger Tides (2011) brachten veel centjes in het laatje. Disney noch Depp is daarnaast klaar met de rum appreciërende piraat, het vierde vervolg Dead Men Tell No Tales zal in juli 2017 verschijnen. Momenteel zijn ze druk bezig met de productie.

NieuwsFilm

meest populair