Algemeen

'The Wages of Fear'-remake voor Ben Wheatley?

William Friedkin was hem al voor in 1977 met 'Sorcerer.'

door Rik Timmer om 08:00 in Algemeen
De Franse roman Le salaire de la peur uit 1950 van schrijver Georges Arnaud bracht drie jaar later de gelijknamige, goed ontvangen The Wages of Fear voort. William Friedkin was altijd zeer onder de indruk geweest van de creatie en maakte daarom zijn eigen Engelstalige versie genaamd Sorcerer, waarin Roy Schneider een hoofdrol vertolkte. Deadline bericht nu dat Ben Wheatley (Kill List) in gesprek verkeert om het verhaal opnieuw te verfilmen. Zijn vrouw Amy Jump zou hem wederom assisteren met het schrijven.

Vier heren (de Fransmannen Mario en Jo, Italiaan Luigi en Nederlander Bimba) met kleurrijke geschiedenissen zijn in het Mexicaanse Las Piedras gestrand, een tot armoede vervallen dorpje in de woestijn - enkel te bereiken middels een klein vliegveldje. Werkgelegenheden doen zich niet voor, totdat een brand uitbreekt op een olieveld.

De enige manier om de vuurzee in te dammen is door middel van nitroglycerine, een zeer gevoelige springstof. De mannen, die zielsgraag aan het Mexicaanse plaatsje willen ontsnappen, nemen de taak op zich om met twee vrachtwagens de explosieven van punt A naar B te transporteren. Hun route, een tocht van bijna 500 kilometer, bestaat echter uit alarmerende wegen. Een levensgevaarlijke opdracht voor een stel wanhopige individuen.

Rumble Films, TF1 en eOne Benelux zullen het project produceren en bekostigen. Eerstgenoemde onderneming is o.a. verantwoordelijk voor prestigieuze titels als Drive, Nightcrawler en Whiplash. Engelsman Ben Wheatley is momenteel bezig de punten op de i's van High-Rise en Free Fire te plaatsen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

starbass

Avatar

"Hun route, een tocht van bijna 500 kilometer, bestaat echter uit alarmerende wegen."

Een weg met allemaal ANWB praatpalen langs de weg?

:P Lang leven de letterlijke vertalingen, maar ik het er toch "gevaarlijke wegen" van gemaakt..

Spawn999

Avatar

Oef echt een meesterwerk The Sorcerer! Ben benieuwd wat Wheatley ervan maakt, klinkt wel veelbelovend!

NieuwsFilm

meest populair