'Black Mass'-regisseur maakt mogelijk actiethriller 'White Knight'

'Black Mass'-regisseur maakt mogelijk actiethriller 'White Knight'

Warner Bros. wil ook een profijtelijke franchise als de Bond en Bourne-titels.

Acteur/filmmaker Scott Cooper (Crazy Heart, Out of the Furnace) is in gesprek om voor Warner Bros. een actiethriller te regisseren. Het gaat om White Knight, welke volgens diverse bronnen moet uit kunnen groeien tot een filmreeks, zoals die van James Bond en Jason Bourne. Mocht Cooper de klus accepteren, dan zal hij ook het oorspronkelijke scenario van Bill Dubuque (The Judge) herschrijven.

Het vertelsel volgt een ten schande gemaakte agent van de geheime dienst. Wanneer de relatie met zijn werkgever verzuurd, besluit hij voor de familie van een wapenhandelaar te werken als lijfwacht. Hierdoor raakt hij verzeild in een globale klopjacht, onder aanvoering van de CIA.

Voorheen was Cooper verbonden met The Stand van horrorschrijver Stephen King. Hij ruilde de verfilming uiteindelijk om voor Black Mass met Johnny Depp. Ook was er een periode dat Coopers naam met American Wolf verbonden was, welke Leonardo DiCaprio zal produceren. Het is nog even afwachten wie Warner Bros. op het oog heeft voor de witte ridder.



NieuwsFilm

meest populair