POLL: Is DC een bedreiging voor het Marvel filmuniversum?

POLL: Is DC een bedreiging voor het Marvel filmuniversum?

Weet het DC Extended Universe (DCEU) het Marvel Cinematic Universe (MCU) van de troon te stoten?



Afgelopen week verscheen de trailer van Captain America: Civil War, de kick-off van alweer "Phase 3" van het Marvel Cinematic Universe (MCU). Van de DC-film Batman v Superman: Dawn of Justice zagen we al flink wat beelden en deze film is na Man of Steel duidelijk de echte kick-off van het DC Extended Universe (DCEU). In deze POLL de vraag: weet het DC filmuniversum het Marvel filmuniversum van de troon te stoten?

Marvel Studios' MCU startte in 2008 met Iron Man en er verschenen tot op heden twaalf films. Zowel voor de regie als de hoofdrollen trok de studio verhoudingsgewijs onbekende(re) namen aan. Geen van de films scoort "rotten" op Rotten Tomatoes en met een budget van $2,15 miljard noteerden de films bijna $9,1 miljard wereldwijd. Tot en met de zomer van 2019 staan er elf films gepland in het MCU, met de Avengers: Infinity War tweeluik als hoogtepunt.

Warner Bros.' DCEU begon officieel in 2013 met Man of Steel, met 56% als "rotten" bestempeld op Rotten Tomatoes. Oorspronkelijk zou de opvolger in de zomer 2015 verschijnen, maar al snel werd Batman v Superman verplaatst naar maart 2016. Warner trekt in tegenstelling tot Marvel vooral grote namen. Tot en met de zomer van 2020 heeft de studio elf films ingepland, met de Justice League tweeluik als centraal middelpunt.

Succes met stemmen

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Hieronder de trailers van Marvels Captain America: Civil War en DC's Batman v Superman: Dawn of Justice:




NieuwsFilm

meest populair