'Youth' uitgeroepen tot beste film bij de European Film Awards

'Youth' uitgeroepen tot beste film bij de European Film Awards

Michael Caine kreeg zowel een ereprijs voor zijn oeuvre als de prijs voor beste acteur van het jaar voor 'Youth'.

Het was dit weekend weer tijd voor de uitreiking van de European Film Awards in Berlijn. Bij deze 28e editie was Youth de grote winnaar van de avond. Deze won de prijs voor beste Europese film, beste regie voor Paolo Sorrentino en Michael Caine werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in de film. Het was sowieso de avond van Caine, aangezien hij ook een ereprijs voor zijn oeuvre in ontvangst mocht nemen uit handen van Agnieszka Holland, bestuursvoorzitster van EFA, en EFA-president Wim Wenders.

"Ik zit vijftig jaar in het vak en heb nog nooit een prijs gewonnen in Europa," zei Caine. "En nu heb ik er twee gewonnen op een avond. Het is gek, want ik zit gewoonlijk in het publiek van dit soort avonden te klappen voor een ander. Ik kan niet eens onder woorden brengen wat dit voor mij betekent."

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence van Roy Andersson won de prijs voor beste komedie. Amy van Asif Kapadia kreeg de prijs voor beste Europese documentaire van het jaar en Charlotte Rampling werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in 45 Years. The Lobster van Yorgos Lanthimos kreeg een prijs voor het beste scenario en beste kostuums die door Sarah Blenkinsop gemaakt werden voor de film.

La Isla Minima kreeg de publieksprijs en Mustang werd uitgeroepen tot de Europese ontdekking van het jaar. Naast Caine ontvingen ook Christoph Waltz en Charlotte Rampling speciale prijzen voor hun bijdragen aan de cinema.



NieuwsFilm

meest populair