"'Star Wars: The Force Awakens' verslaat 'Avatar'"

"'Star Wars: The Force Awakens' verslaat 'Avatar'"

UPDATE: In de States staat de film al boven de $600 miljoen.

UPDATE: Ondertussen staat de film op $1.228.349.526 wereldwijd. Ook is de film, met de mondiale opbrengst van $67,2 miljoen van afgelopen dinsdag, voorbij aan de $600 miljoen-grens in de States. Vandaag gaat de film waarschijnlijk voorbij aan de wereldwijde totaalscore van Disney's eigen Frozen ($1.276.5 miljoen).



Afgelopen weekend ging Star Wars: The Force Awakens voorbij aan het miljard wereldwijd en in de States kwam de tussenstand op ruim $500 miljoen. Nu we twee dagen verder zijn, wordt duidelijk dat Episode VII de Noord-Amerikaanse Box Office Top 5 aller tijden heeft bereikt. De komende twee weken zet de film van J.J. Abrams koers richting een mondiale $2 miljard en daarna wordt duidelijk of de koppositie bereikt kan worden.

De POLL van afgelopen maandag maakt duidelijk dat de FilmTotaal-bezoekers er op dit moment veel vertrouwen in hebben dat de film voorbij gaat aan de topscore van Avatar uit 2009. Maar liefst 73 procent van de ruim 800 stemmers denkt dat Star Wars binnenkort richting de $3 miljard gaat en op zeker de $2,79 miljard van de film van James Cameron passeert.

Afgelopen maandag mocht The Force Awakens in ieder geval nog eens $70,8 miljoen toevoegen aan de totaalscore, waardoor het totaal nu op $571,4 miljoen in de States en $1.161,1 miljoen wereldwijd komt. Hiermee belandt VII in de Noord-Amerikaanse Box Office Top 5 in de States door de $534,9 miljoen van The Dark Knight te passeren. Wereldwijd staat de sci-fi film op de tiende plaats en met een beetje geluk wordt na aankomend weekend de $1,52 miljard van The Avengers geëvenaard.

Het weekend daarna opent The Force Awakens in China. De opbrengst aan de Chinese bioscoopkassa's zou zomaar het extra duwtje in de rug kunnen zijn om de recordscore van Avatar te passeren.

Hieronder de IMAX-poster 3/4 met Captain Phasma. Check ook de eerste en tweede versie.



NieuwsFilm

meest populair