Nominaties BAFTA Rising Star Award bekend

Nominaties BAFTA Rising Star Award bekend

Dakota Johnson en 'Star Wars: The Force Awakens' acteur John Boyega behoren tot de kanshebbers.

Een aantal al bekende namen zijn dit jaar genomineerd voor de BAFTA Rising Star Award. Zo maken onder meer Fifty Shades of Grey- ster Dakota Johnson en John Boyega uit Star Wars: The Force Awakens kans op deze prijs.

Andere genomineerden zijn Brie Larson, die het afgelopen jaar internationaal is doorgebroken met haar rol in Room. Daarnaast is Taron Egerton is genomineerd, die te zien was naast Tom Hardy in Legend en de hoofdrol had naast Colin Firth in Kingsman: The Secret Service. Tot slot behoort Bel Powley tot de kanshebbers, die opviel door haar rol in The Diary of a Teenage Girl.

De BAFTA Rising Star Award is een prijs waar de grote talenten van het afgelopen jaar voor worden genomineerd door de British Academy of Film and Television Arts. In tegenstelling tot de andere BAFTA' s wordt de winnaar van deze categorie vervolgens niet door de Academy gekozen, maar door het publiek. Veel van de voorgaande winnaars binnen deze categorie hebben vervolgens een mooie filmcarrière opgebouwd. Zo wonnen eerder Shia LeBeouf, James MacAvoy en Tom Hardy.



NieuwsFilm

meest populair