'Star Wars: The Force Awakens' maatje te klein voor 'Avatar'

'Star Wars: The Force Awakens' maatje te klein voor 'Avatar'

Weer een financiële update van de kaskraker.

Ondertussen staat Star Wars: The Force Awakens op een kleine $1,8 miljard wereldwijd en vooraf had Walt Disney waarschijnlijk getekend voor deze opbrengst. De komende maanden wordt de omzet echter aangevuld met enkele honderden miljoenen dollars, maar het lijkt er niet op dat de topscore van James Camerons Avatar geëvenaard gaat worden.

The Hollywood Reporter heeft de wereldwijde cijfers erbij gepakt en gekeken hoe J.J. Abrams' The Force Awakens in de belangrijkste landen presenteert ten opzichte van Avatar. Het blijkt dat Episode VII in Azië en Latijns Amerika minder goed scoort. Onderstaand overzicht geeft ook aan dat de scores in Europa (ver) onder de opbrengst van de 3D-topper Avatar liggen.



Het overzicht geeft uiteraard een wat negatieve lading aan een de enorm indrukwekkende prestaties van Star Wars: The Force Awakens. Volgens de analisten gaat de sci-fi film uitkomen tussen de $2,1 miljard en $2,4 miljard. De kans is dus groot dat SWTFA zich nestelt tussen Titanic en de koploper.

Uiteraard mag niet vergeten worden dat de zevende Star Wars-film al Avatar al heeft verslagen in de States en gaat de film daar waarschijnlijk eindigen tussen de $900 miljoen en $950 miljoen. Buiten de States gaat de film aankomend weekend als vijfde film aller tijden meer dan $1 miljard opleveren en vervolgens is de kans groot dat de enorme score van $1.162,0 miljoen van Fast & Furious 7 (2015) wordt gepasseerd.



NieuwsFilm

meest populair