Ava DuVernay gevraagd voor twee sciencefictionfilms

Ava DuVernay gevraagd voor twee sciencefictionfilms

Disney's 'A Wrinkle In Time' en Amblin's 'Intelligent Life.'

Regisseuse Ava DuVernay is een gewilde vrouw. De maker van Selma is namelijk door twee studio's benaderd om een film voor hen te maken, beide projecten zijn sciencefictionfilms. Één van de twee is van Disney, zij hebben haar in het verleden de Marvel-film Black Panther aangeboden, maar die sloeg DuVernay af. Nu hebben ze gevraagd of ze de boekverfilming A Wrinkle In Time wil verwezenlijken.

Het is het eerste deel in de fantasy/sciencefiction boekenserie Time Quintet van de Amerikaanse auteur Madeleine L'Engle. De serie gaat over de familie Murry en O'Keefe. In A Wrinkle In Time (1963) volgen we een jong meisje, Meg Murry, wier vader verdwenen is geraakt nadat hij aan een speciaal project werkte als wetenschapper van de overheid. Samen met haar broertje Charles Wallace en haar vriend Calvin O'Keefe reist ze met gebruikmaking van een tesseract door de vijfde dimensie, op zoek naar haar vader. Deze nieuwe dimensie bestaat uit vele verschillende planeten. Sommige wonderschoon, andere levensgevaarlijk.

Intelligent Life, aangeboden door Amblin Entertainment, is geschreven door regisseur Colin Trevorrow en Derek Connolly, zij maakten o.a. Safety Not Guaranteed en Jurassic World. Het is een liefdesverhaal met thriller en sciencefiction elementen en vindt centraal een medewerker van de Verenigde Naties die de mensheid representeert indien buitenaards leven contact zoekt. Hij valt vervolgens voor een vrouw die een alien blijkt te zijn. De laatstgenoemde rol is inmiddels ingevuld door Lupita Nyong'o (12 Years a Slave).

Of ze één van de projecten opvangt is nog maar de vraag, filmstudio's vinden DuVernay in ieder geval interessant genoeg om achter een camera te plaatsen. Momenteel is ze ook samen met Oprah Winfrey bezig om het tv-drama Queen Sugar van de grond te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair