Ontvangst 'Batman v Superman' leidt mogelijk tot uitstel 'Justice League'

Ontvangst 'Batman v Superman' leidt mogelijk tot uitstel 'Justice League'

Warner Bros. zou overwegen de complete kalender om te gooien.

Een paar dagen geleden verscheen de laatste trailer voor Batman v Superman: Dawn of Justice en de reacties waren een stuk positiever dan op de eerdere trailer waarin Doomsday te zien is. Volgens HitFix blijft Warner Bros. niet tevreden met de reacties en zou daarom overwegen om het geplande DC Extended Universe om te gooien.

Het snel te verschijnen Dawn of Justice moet een opstap zijn naar de twee Justice League-films die voor 2017 en 2019 gepland staan. Om deze tweeluik verschijnen er allerlei losstaande films over de afzonderlijke helden.

Volgens bronnen van Hitfix worden de Justice League-films opgeschoven om een losstaande Batman-film voorrang te kunnen geven, aangezien de reacties op Ben Afflecks Batman veruit het meest positief zijn. Warner Bros. zou er alles aan willen doen om Affleck The Batman zo snel als mogelijk te laten maken. Dit zou betekenen dat Warner en DC hun filmuniversum opnieuw moeten opbouwen, met een nieuwe fundering. HitFix zegt dat er een andere springplank komt richting de Justice League. Check hieronder een tv-spot over Afflecks Batman in BvS:



Het zou dus zomaar kunnen dat Warner Bros. forser gaat inzetten op Batman, misschien wel de populairste superheld ooit. Dit zou wel betekenen dat de huidige kalender wordt omgegooid. Deze ziet er op dit moment als volgt uit:

24 maart 2016 - Batman v Superman: Dawn of Justice
4 augustus 2016 - Suicide Squad
22 juni 2017 - Wonder Woman
16 november 2017 - The Justice League - Part 1
16 maart 2018 - The Flash
27 juli 2018 - Aquaman
5 april 2019 - Shazam!
14 juni 2019 - The Justice League Part Two
3 april 2020 - Cyborg
19 juni 2020 - Green Lantern Corps
Onbekend - The Batman

Naar verwachting gaan Warner Bros. en DC Entertainment niets officieel aankondigen voordat Batman v Superman heeft gedraaid. Tevens is het zowat onmogelijk om nog iets te doen met het reeds afgeronde Suicide Squad, waarin Batman overigens ook (kort) te zien zal zijn. Ook draaiden de camera's al een tijdje voor Wonder Woman en zijn er al heel wat regisseurs en acteurs aangetrokken voor de geplande vervolgfilms in het DC Extended Universe. Natuurlijk bestaat de kans dat Henry Cavills Superman en de rest gewoon voldoende indruk maken, om vervolgens gewoon door te gaan met het huidige schema. Een losse Batman-film zal vast ook ergens tussen gepropt kunnen worden. Hieronder een tv-spot die zich focust op de Man of Steel:



Heel raar zouden eventuele aanpassingen in de verschijningskalender al met al niet zijn. Batman verscheen sinds 1989 in maar liefst zeven eigen films. Misschien op Batman and Robin na waren al deze films een financieel succes. Vanaf 24 maart draait BvS op het Nederlandse (IMAX/3D) doek en dan gaan we zien op de film financieel tevreden stemt en voldoende houvast biedt voor een toekomst zoals het Marvel Cinematic Universe dat al geruime tijd heeft.



NieuwsFilm

meest populair