'Whiplash'-producenten maken superheldenfilm 'Samaritan'

'Whiplash'-producenten maken superheldenfilm 'Samaritan'

Het wordt geen alledaagse knokfilm met legio computereffecten.

Met successen op hun conto zoals Drive, Nightcrawler en Whiplash levert Bold Films geen slecht werk af. Momenteel zijn ze bezig met de productie van Stronger, waarin Jake Gyllenhaal de hoofdrol vervult. Volgens The Tracking Board hebben ze hun zinnen op iets nieuws en afwijkends gericht, een superheldenfilm, zij het anders dan normaal.

De film in kwestie, die beschreven wordt als een kruising tussen Unbreakable en Finding Forrester, heet Samaritan. Het verhaal speelt zich 20 jaar na een epische strijd af die tussen twee giganten plaatsvond: een superschurk en een superheld. De eerstgenoemde overleefde de confrontatie niet, de ander is nu spoorloos verdwenen. Een jongetje raakt bevriend met een oude man waarvan hij vermoedt dat het de superheld is. Maar de waarheid die het knulletje nadien ontdekt is choquerende dan hij had verwacht.

Bold Films zal de complete onderneming zelf financieren en produceren. Het verhaal komt uit de pen van Bragi F. Schut. Hij was de bedenker van de tv-serie Threshold en schreef de Nicolas Cage-vehikel Season of the Witch.



NieuwsFilm

meest populair