Poll

POLL: De superheldenfilms van 2017

Volgend jaar maar liefst zeven superheldenfilms!

door Bram de Groot om 19:23 in Poll
Onlangs verscheen Deadpool en aankomende maanden mogen we Batman v Superman: Dawn of Justice, Captain America: Civil War en X-Men: Apocalypse verwelkomen. Later dit jaar volgen nog Suicide Squad en Doctor Strange. Maar hoe zit het met 2017? Met deze POLL werpen we een blik op de vele superheldenfilms die voor volgend jaar staan gepland.

Volgend jaar is het eerste jaar dat er drie films verschijnen in het Marvel Cinematic Universe. 2017 start met Guardians of the Galaxy Vol. 2 (27 april) van James Gunn. Daarna volgt de losstaande Spider-Man film (27 juli) met Tom Holland, die in samenwerking met Sony Pictures wordt gemaakt. Het jaar rondt af met Thor: Ragnarok (2 november), met mogelijk Cate Blanchett als slechterik en de langverwachte terugkeer van Loki, volgens velen de top op heden beste MCU-villain. De film belooft indrukwekkend te worden, mede omdat het Planet Hulk-verhaal verwerkt gaat worden.

Warner en DC hebben ook twee grote titels in de planning staan. Ten eerste verschijnt Wonder Woman (23 juni), de eerste vrouwelijke superheldenfilm sinds Catwoman en Elektra. En op 16 november moet The Justice League Part One verschijnen. Deze wordt de eerste echte team-up film in het DC Extended Universe.

Fox breidt het X-Men universum uit met twee titels, namelijk het oorspronkelijk voor 2016 geplande Gambit (nog geen datum), waarin Channing Tatum de titelrol vervult, en het naar verluidt R-rated The Wolverine 3 (2 maart), waarin Hugh Jackman voor de allerlaatste keer te zien is als Wolverine. Eigenlijk had in 2017 ook The Fantastic Four 2 moeten verschijnen. Het gecancelde vervolg stond gepland voor juli 2017.

Sony zou eind 2017 naar verluidt Bloodshot gaan uitbrengen, geregisseerd door de regisseurs van John Wick. Het zou een aftrap moeten worden van een reeks films. In 2017 levert Warner Bros. ook The Lego Batman Movie af, een spin-off van het succesvolle The Lego Movie uit 2014. Voorgaande twee titels nemen we niet mee in de POLL, aangezien de eerste toch flink afwijkend is en er van Bloodshot al tijden niets vernomen is.

Succes met stemmen!26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joslyn

Avatar

Zonder twijfel de nieuwe Spider-Man. De Ruime films vind ik leuk, de Webb films vind ik een stuk beter door de webshooters en Gwen Stacy. Nu met de invloed van Marvel heb ik hoge verwachtingen en kijk ik er het meest naar uit.

benjamin

Avatar

Mooi, Gambit is verplaatst zodat die nog eens laatste kan worden in een poll met meest verwachte superheldenfilms...

Evermind

Avatar

Ik ben zo superheldenmoe, kan het niet wat minder allemaal? Tijd voor wat nieuw materiaal...

Ed Crane

Avatar

Jammer dat de Lego Batman Movie er niet in is opgenomen. Beetje afwijkend of niet, een superheldenfilm is een superheldenfilm... en stukken meer dan Guardians Of The Galaxy iig Smiley face Was benieuwd wat voor een score die nog zou hebben gekregen. Ah well.

Ed Crane

Avatar

Vooralsnog het meest benieuwd naar Wonder Woman.

Ereptile

Avatar

Guardians of the Galaxy 2 Smiley face De eerste film vond ik echt geweldig! En hoewel ik ook zeker benieuwd ben naar de nieuwe Spiderman, of de R-Rated Wolverine film, ik vind dat de Guardians best een bijzondere sfeer heeft weten neer te zetten in de eerste film. En ik hoop die ook zeker terug te zien in de 2e :D

thehungergames

Avatar

Werd bij Thor: Ragnarok niet de Hulk ingezet? In het artikel staat bij Guardians of the Galaxy Vol. 2...

eltorro

Avatar

Lastig, zowel Guardians of the Galaxy als Justic leagu en Wolverine 3 lijken me allemaal gaaf. Maar Wolverine verdient nog steeds een betere film en nu met de R rating hebben ze daar wel meer mogelijkheden voor.

geertvdheide

Avatar

Ed Crane "Jammer dat de Lego Batman Movie er niet in is opgenomen. Beetje afwijkend of niet, een superheldenfilm is een superheldenfilm... en stukken meer dan Guardians Of The Galaxy iig Smiley face Was benieuwd wat voor een score die nog zou hebben gekregen. Ah well."

Huh? De Guardians zijn wel degelijk superhelden toch? Ze verslaan Ronan (heldendaad) en de meeste leden hebben superkrachten. Zelfs Quinn is niet helemaal menselijk, en gebruikt een pak dat hem o.a. laat vliegen. Maar met je eens dat de Lego Batman Movie in de poll had gemogen Smiley face

Gestemd op GotG2, want de eerste vond ik een enorm fijne achtbaanrit met stijl, humor, mooie beelden, leuke karakters en toffe actie. Ben benieuwd of ze dat weten te evenaren of overtreffen met een tweede film.

Maar verder ga ik toch alle films in dit lijstje zien, als de junk die ik ben :P

Decepticon

Avatar

Ik ga ook sowieso alle films in het lijstje kijken, hoewel ik niet zoveel met Gambit heb.
Ik kijk het meest uit naar Thor: Raganarok, want ik ben het meest benieuwd wat er met The Hulk gedaan wordt, wat er met hem gebeurd en hoe groot zijn impact heeft in het verhaal.

Frietgezicht

Avatar

The Wolverine 3 - Een karakter als Wolverine had een film a la The Dark Knight verdiend. Je hebt een fantastisch karakter en kunt ook ijzersterke badguys of andere X-men karakters gebruiken maar je krijgt een klote film en een aardig filmpje met een kut einde die geen indruk maakt en je gelijk vergeet.
Ik hoop dat deel 3 echt de film is waar Jackman voor gaat. Of ik ervoor naar de bios ga ligt aan de recensies.


Guardians of the Galaxy Vol. 2 - Deel 1 was een heerlijk avontuur vol leuke personages, humor en goede actie. Ik ga die zeker bekijken in de bios.

Wonder Woman - Kijk ik wel een keertje thuis. Kijk er totaal niet naar uit maar ga deze natuurlijk wel een keertje checken.

Spider-Man - Een echte goede Spider-Man film heb ik nog niet gezien. De 2e van Raimi was nog aardig met een goede badguy maar heeft geen indruk achter gelaten.
Ik heb toch hoop dat het niveau omhoog gaat. De eerste indruk in Civil War, de onthulling wie de badguy is en de eerste trailer zal mij doen besluiten of het een bioscoop bezoekje waard is. Heb nog geen enkele Spider-Man in de bios bekeken.

Thor: Ragnarok - Interessant,nog geen enkele Thor in de bios bekeken maar benieuwd welke kant ze op gaan. Beetje donker of toch vooral gericht op de humor? Dat de Hulk erin zit maakt het interessant.

The Justice League Part One - Verheug me niet op deze film zoals ik deed bij The Avengers maar ga deze natuurlijk in de bios checken. Zoveel superhelden bij elkaar is toch als man zijnde met een harde staafmixer in de bios zitten.

Gambit - Tja,als ze van Wolverine al geen topfilm kunnen maken. Van alle superhelden die een film voor zichzelf krijgen de laatste jaren is hij toch wel de minst interessante. Zie hem graag bij de rest van de X-Men maar alleen doet het mij nog niks. Trailers en recensies zullen veelzeggend moeten zijn.

Ik stem dus Guardians 2.

M0vieFreak

Avatar

Heel simpel: Justice League Part One

Goov25

Avatar

Niet zulke heel bijzondere titels in 2017 als in 2016. Ik heb voor Guardians of the Galaxy 2 gekozen. Thor Ragnarok ben ik wel benieuwd naar, maar zal vast geen hoogvlieger zijn. En van Justice League part 1 kan ik me nog niet echt een voorstelling vormen; het DC cinematic universe moet nog best wel gevormd worden.

GOTG2 it is T+)

Fantomex

Avatar

Evermind "Ik ben zo superheldenmoe, kan het niet wat minder allemaal? Tijd voor wat nieuw materiaal..."


Nee kan niet. Je kan er ook gewoon voor kiezen om gewoon geen superhelden films te kijken. Probleem opgelost!!! O+

Fantomex

Avatar

Frietgezicht "

Gambit - Tja,als ze van Wolverine al geen topfilm kunnen maken. Van alle superhelden die een film voor zichzelf krijgen de laatste jaren is hij toch wel de minst interessante. Zie hem graag bij de rest van de X-Men maar alleen doet het mij nog niks. Trailers en recensies zullen veelzeggend moeten zijn.

"


Met Deadpool is het wel gelukt.

Frietgezicht

Avatar

Fantomex "Met Deadpool is het wel gelukt."


Klopt maar toch ook veel beter geschikt voor een solo-film dan Gambit?
Ik bedoel als Wolverine al geen film krijgt die top is moet ik het nog maar zien bij Gambit.
Zeg daarbij niet dat solo films nooit slagen(kijk alleen al naar DC en Marvel)

Fantomex

Avatar

Frietgezicht "Klopt maar toch ook veel beter geschikt voor een solo-film dan Gambit?
Ik bedoel als Wolverine al geen film krijgt die top is moet ik het nog maar zien bij Gambit.
Zeg daarbij niet dat solo films nooit slagen(kijk alleen al naar DC en Marvel)"


Persoonlijk denk ik dat ze bij Fox veel hebben geleerd van Wolverine en na het succes van Deadpool willen ze er hopelijk alles aan doen om er een degelijke film van te maken.

Gambit is altijd al een beetje een outsider binnen de X-men geweest. Ik denk juist dat een solo film prima geschikt is voor deze anti-held.

Straka

Avatar

Het is tenslotte al februari, het jaar zit er weer bijna op, tijd om vooruit te kijken naar het volgende jaar.

Was er serieus zo weinig inspiratie voor een poll deze week?

Ed Crane

Avatar

Straka "Het is tenslotte al februari, het jaar zit er weer bijna op, tijd om vooruit te kijken naar het volgende jaar.

Was er serieus zo weinig inspiratie voor een poll deze week?"


Je moet't relatief zien, Strak. De superheldenfilm-agenda staat al min of meer tot 2024 volgepland, dus 2017 moet je zien als een erg korte periode, zoiets als twee maanden. Een beetje zoiets als hondenjaren-mensenjaren. Dus.

YOLO

Avatar

Straka "Het is tenslotte al februari, het jaar zit er weer bijna op, tijd om vooruit te kijken naar het volgende jaar."
Nou, nou. Het is al bijna maart hoor.

MichaelP

Avatar

Guardians of the Galaxy was geweldig, maar daar weten we wat we kunnen verwachten, min of meer.

The Wolverine 3 kan ik nog niets over zeggen, ik hoop dat ze voor de R-rating gaan. Eindelijk een Wolverine die de fans willen zien.

Of Wonder Woman wat wordt hangt af van BvS over een week of 3.

Thor: Ragnarok wordt wel ok, veel hetzelfde, ben benieuwd wat de inbreng van Hulk gaat worden.

Wat betreft Gambit heb ik geen idee, eerst maar eens wat beeldmateriaal zien.

En over Spiderman ben ik het meest sceptisch, dat ze nu de Spiderman-franchise voor de 2de keer in nog geen 5 jaar gaan rebooten vind ik zorgelijk. Hopelijk doen ze het dit keer wel goed.


Ik stem dus op Justice League. Ik bedoel..., tis Justice League!!!

Ereptile

Avatar

YOLO "Nou, nou. Het is al bijna maart hoor."


We zitten nu op de schrikkeldag van 2016 :P

YOLO

Avatar

Ereptile "We zitten nu op de schrikkeldag van 2016 :P"
Morgen is het zover. :+ Ja bijna is het jaar voorbij. Nog maar 10 maandjes slapen.
Deze poll kon niet vroeg genoeg komen.

benjamin

Avatar

YOLO "Morgen is het zover. :+ Ja bijna is het jaar voorbij. Nog maar 10 maandjes slapen.
Deze poll kon niet vroeg genoeg komen."
Ja maar als ze hem nu al geven is er weer voldoende tijd gepasseerd voordat ze opnieuw de vraag kunnen stellen over enkele maanden...

YOLO

Avatar

benjamin "Ja maar als ze hem nu al geven is er weer voldoende tijd gepasseerd voordat ze opnieuw de vraag kunnen stellen over enkele maanden..."
Waarom niet, meningen veranderen in de loop der tijden. Kijk maar eens hoeveel "haat" Bats vs Soeps heeft gekregen nadat Abomination, oh ik bedoelde Doomsday zijn intrede heeft gemaakt in een trailer. Vergeet dat de comic-con trailer in de hemel werd geprezen.

NieuwsFilm

meest populair