POLL: De superheldenfilms van 2017

POLL: De superheldenfilms van 2017

Volgend jaar maar liefst zeven superheldenfilms!

Onlangs verscheen Deadpool en aankomende maanden mogen we Batman v Superman: Dawn of Justice, Captain America: Civil War en X-Men: Apocalypse verwelkomen. Later dit jaar volgen nog Suicide Squad en Doctor Strange. Maar hoe zit het met 2017? Met deze POLL werpen we een blik op de vele superheldenfilms die voor volgend jaar staan gepland.

Volgend jaar is het eerste jaar dat er drie films verschijnen in het Marvel Cinematic Universe. 2017 start met Guardians of the Galaxy Vol. 2 (27 april) van James Gunn. Daarna volgt de losstaande Spider-Man film (27 juli) met Tom Holland, die in samenwerking met Sony Pictures wordt gemaakt. Het jaar rondt af met Thor: Ragnarok (2 november), met mogelijk Cate Blanchett als slechterik en de langverwachte terugkeer van Loki, volgens velen de top op heden beste MCU-villain. De film belooft indrukwekkend te worden, mede omdat het Planet Hulk-verhaal verwerkt gaat worden.

Warner en DC hebben ook twee grote titels in de planning staan. Ten eerste verschijnt Wonder Woman (23 juni), de eerste vrouwelijke superheldenfilm sinds Catwoman en Elektra. En op 16 november moet The Justice League Part One verschijnen. Deze wordt de eerste echte team-up film in het DC Extended Universe.

Fox breidt het X-Men universum uit met twee titels, namelijk het oorspronkelijk voor 2016 geplande Gambit (nog geen datum), waarin Channing Tatum de titelrol vervult, en het naar verluidt R-rated The Wolverine 3 (2 maart), waarin Hugh Jackman voor de allerlaatste keer te zien is als Wolverine. Eigenlijk had in 2017 ook The Fantastic Four 2 moeten verschijnen. Het gecancelde vervolg stond gepland voor juli 2017.

Sony zou eind 2017 naar verluidt Bloodshot gaan uitbrengen, geregisseerd door de regisseurs van John Wick. Het zou een aftrap moeten worden van een reeks films. In 2017 levert Warner Bros. ook The Lego Batman Movie af, een spin-off van het succesvolle The Lego Movie uit 2014. Voorgaande twee titels nemen we niet mee in de POLL, aangezien de eerste toch flink afwijkend is en er van Bloodshot al tijden niets vernomen is.

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair