Verhelderende details rond opzet DC Filmuniversum

Waar is bijvoorbeeld de Green Lantern in de promotiecampagne en hoe staan Wonder Woman en Suicide Squad in verhouding met Batman v Superman?

Entertainment Weekly heeft een uitgebreid nummer over Batman v Superman: Dawn of Justice, maar daaruit blijkt ook veel over de Justice League-films van regisseur Zack Snyder. Producent Charles Roven onthulde dat nog lang niet alles helemaal gepland is. Hoewel Snyder wel een gigantisch bord heeft met daarop decennia van fictieve geschiedenis. Daarop zou te lezen zijn wat er gebeurd is, en wat er nog gebeuren zal.

Hoe het ook zij: uit het artikel van EW blijkt dat er nog geen zekerheid is over het lot van Green Lantern. Het personage was bijvoorbeeld niet te zien op de eerste concept art voor de film. Hij zal blijkt nu niet in de eerste film in 2017 te zien zijn. ”Nog niet alleen is helemaal vastgelegd,” vertelde Roven. ”Er bestaat een kans dat hij niet eens zit in Justice League 2. Vooralsnog hebben we het gevoel dat we genoeg personages introduceren en de beste plaats voor Green Lantern lijkt Justice League 2 of een latere film te zijn.”

Greg Silverman, die het creatieve proces van de films moet begeleiden bij Warner Bros. vertelde dat fans geduldig moeten zijn. ”Green Lantern is een geweldig personage. Beter gezegd: hij is veel geweldige personages. Er liggen grote kansen. We hebben geen goed werk verricht met de eerste Green Lantern film. Dit is een personage dat het verdient op eenzelfde manier behandeld te worden als Batman en Superman en Wonder Woman, dus met veel ontzag. Ik kan dit zeggen tegen fans van Green Lantern: als ze geduldig zijn, zullen ze echt tevreden zijn.”

Maar naast details over de Green Lantern, liet EW nog wat weten over de schurk van de film en de plek van andere films in de franchise. Suicide Squad blijkt zich ná Batman v Superman aft e spleen. Hetzelfde geldt voor Wonder Woman. Ook die film speelt zich tenminste deels af in het heden, met een aantal scènes aan het begin en het eind.

Tot slot laat EW nog weten dat de droomscènes in Batman v Superman inderdaad gaan hinten naar grotere gevaren. DC’s Darkseid komt daarin voor, een ultraschurk. Het is aan niemand minder dan The Flash (Ezra Miller) om daar in een nachtmerrie van Ben Afflecks Bruce Wayne, over te waarschuwen.



NieuwsFilm

meest populair