J.K. Simmons speelt Commissioner Gordon in 'Justice League: Part One'

J.K. Simmons speelt Commissioner Gordon in 'Justice League: Part One'

J. Jonah Jameson uit de Spider-Man trilogie naar het DC-filmuniversum.

Warner Bros. heeft niemand minder dan J.K. Simmons gecast als Commissioner Gordon. De Oscarwinnaar gaat de rol spelen in Justice League - Part One van regisseur Zack Snyder. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Simmons is onder meer bekend van zijn rol als The Daily Bugle-hoofdredacteur J. Jonah Jameson uit de Spider-Man trilogie van Sam Raimi. In 2014 en 2015 won de acteur onder meer de Oscar, Golden Globe en BAFTA voor zijn fantastische bijrol in het muzikale drama Whiplash van regisseur Damien Chazelle.

Begin 2015 werd Simmons nog in verband gebracht met een eventuele terugkeer in de nieuwe Spider-Man, te verschijnen in 2017. Deze kans lijkt nu verkeken. Alweer een ruim aantal jaar geleden leende hij zijn stem aan meerdere personages in de DC-animatieseries Batman: The Brave and the Bold (2010) en Justice League (2004-2006).

Het personage Commissioner James "Jim" Gordon is een politiecommissaris in Gotham City en spant vaak samen met Batman om de stad te verlossen van de misdaad en corrupte agenten. Gordon werd in Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie succesvol gespeeld door Gary Oldman en in de tv-serie Gotham wordt de rol ingevuld door Ben McKenzie.

Simmons sluit in Justice League - Part One aan bij namen als Ben Affleck (Batman), Henry Cavill (Superman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ray Fisher (Cyborg) en Ezra Miller (The Flash). De opnames starten in april en vinden plaats in Londen en IJsland. De film verschijnt op 16 november 2017.



NieuwsFilm

meest populair