500 Objecten uit de 'Hungers Games'-saga worden geveild

500 Objecten uit de 'Hungers Games'-saga worden geveild

De boog van Katniss Everdeen moet met gemak 50.000 dollar opbrengen.

In samenwerking met veilinggebouw Profiles in History organiseert Lionsgate een gigantische Hunger Games-veiling. Deze zal volgende maand plaatsvinden, op de 20ste van mei. Naar verluidt worden er 500 voorwerpen verkocht die in alle vier de films voorkomen, van The Hunger Games, Catching Fire tot aan het tweedelige slotstuk Mockingjay.

Veilingexpert Joe Maddalena verwacht dat alle items een bedrag van 1 miljoen dollar zullen opbrengen. Onder de objecten valt van alles en nog wat, waaronder kleding van de karakters, wapens en voertuigen. Maddalena denkt dat de boog van hoofdkarakter Katniss Everdeen (in de films gespeeld door Oscarwinnares Jennifer Lawrence) het meeste geld zal opbrengen, zo'n 50.000 dollar.

De grote wagens waarin de vredeshandhavers van het Capitool rijden moeten het eveneens goed doen. "Ze zijn 6 meter hoog, 6 meter wijd, 6 meter lang en geweldig," vertelt Maddalena. "We hebben er drie. Het zou ongelofelijk gaaf zijn om er één voor je huis te parkeren, alhoewel de buren je waarschijnlijk zullen gaan haten." De veilingkenner zegt dat mensen zich niet geïntimideerd hoeven te voelen, ook worden er voorwerpen geveild waarvan verwacht wordt dat de verkoopprijs laag is.

Op de website van de toekomstige veiling schrijft bestuursvoorzitter Kerry Phelan: "Dankzij de unieke handgemaakte kostuums en zorgvuldig gemaakte rekwisieten, zullen fans van alle leeftijden de epische reis van Katniss Everdeen koesteren en helpen te behouden. Deze speciale collectie van artefacten staat de fans toe om sleutelmomenten te herleven, van Katniss' bescheiden begin in District 12, tot aan haar opkomst als de Spotgaai, de uitspattingen van het Capitool en het ondergrondse leven van District 13. Liefhebbers kunnen uit eerste hand de ongelofelijke wereld van Panem beleven, die tot stand gekomen is door deze buitengewone films."



NieuwsFilm

meest populair