POLL: Hunger Games vs. Divergent vs. Maze Runner

POLL: Hunger Games vs. Divergent vs. Maze Runner

Welke van de drie kies jij?

Afgelopen jaar is de Hunger Games-filmreeks afgerond en op dit moment draaien er nog twee vergelijkbare filmreeksen, namelijk de The Divergent Series en de Maze Runner-reeks. In deze POLL een battle tussen de drie franchises.

De Hunger Games-reeks startte in 2012 en werd afgelopen jaar afgerond met Mockingjay - Part 2. De ontvangst was in het begin erg goed, de latere films waren iets minder in trek. In totaal noteerde de films $2,9 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De laatste film presteerde het zwakst. Er gaan mogelijk originele prequels/spin-offs verschijnen.

De volgende filmreeks is The Divergent Series, welke in maart 2014 aftrapte. Tot op heden verschenen er drie films, waarvan de laatste The Divergent Series: Allegiant begin dit jaar. De ontvangst was in het begin al wat mager en de vervolgfilms wisten het zeker niet beter te doen. Wereldwijd werd er tot op heden $742,1 miljoen opgehaald. Allegiant draait op dit moment nog in de bioscoop en in 2017 moet de afsluiter verschijnen.

De derde sci-fi actie YA-filmreeks is de Maze Runner-trilogie, welke startte in 2014. Er zijn twee films verschenen en de ontvangst was een redelijke slag beter dan bij Divergent. De reeds verschenen delen noteerden wereldwijd $660,6 miljoen en in 2017 moet de afsluiter Maze Runner: The Death Cure verschijnen. Wanneer is nog onduidelijk, aangezien hoofdrolspeler Dylan O'Brien gewond is geraakt tijdens de opnames.

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair