Poll

POLL: Hunger Games vs. Divergent vs. Maze Runner

Welke van de drie kies jij?

door Bram de Groot om 22:46 in Poll
Afgelopen jaar is de Hunger Games-filmreeks afgerond en op dit moment draaien er nog twee vergelijkbare filmreeksen, namelijk de The Divergent Series en de Maze Runner-reeks. In deze POLL een battle tussen de drie franchises.

De Hunger Games-reeks startte in 2012 en werd afgelopen jaar afgerond met Mockingjay - Part 2. De ontvangst was in het begin erg goed, de latere films waren iets minder in trek. In totaal noteerde de films $2,9 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De laatste film presteerde het zwakst. Er gaan mogelijk originele prequels/spin-offs verschijnen.

De volgende filmreeks is The Divergent Series, welke in maart 2014 aftrapte. Tot op heden verschenen er drie films, waarvan de laatste The Divergent Series: Allegiant begin dit jaar. De ontvangst was in het begin al wat mager en de vervolgfilms wisten het zeker niet beter te doen. Wereldwijd werd er tot op heden $742,1 miljoen opgehaald. Allegiant draait op dit moment nog in de bioscoop en in 2017 moet de afsluiter verschijnen.

De derde sci-fi actie YA-filmreeks is de Maze Runner-trilogie, welke startte in 2014. Er zijn twee films verschenen en de ontvangst was een redelijke slag beter dan bij Divergent. De reeds verschenen delen noteerden wereldwijd $660,6 miljoen en in 2017 moet de afsluiter Maze Runner: The Death Cure verschijnen. Wanneer is nog onduidelijk, aangezien hoofdrolspeler Dylan O'Brien gewond is geraakt tijdens de opnames.

Succes met stemmen!13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Cinema voor pubers, het is alle 3 niks.

benjamin

Avatar

Heb zo'n indruk dat we de winnaar snel gaan kennen en dat dan ondanks de tegenvallende finale (misschien wel het schoolvoorbeeld van waarom opsplitsen van boeken niet per se zo'n goed idee is) de avonturen van Katniss gaan worden.

adofmirosch

Avatar

Divergent 1 heb ik gezien en was wel ok voor een keertje.
Maze runner vindt ik wel een toffe film, deel 2 wat minder maar wel vermakelijk.
De laatste 2 hunger games niet eens gezien, maar 1&2 zijn goede films.

starbass

Avatar

Hungergames alleen alle delen tot nog toe gezien, ik von deel 2 en 3 part 2 erg tegenvallen. Waardeloos slot en heel erg voorspelbaar.

Van divergent alleen de errste 2 gezien, die vond ik beide beter dan the hungergames, van mazerunner alleen nog maar de eerste gezien, die vond ik wel erg leuk.

kaedir

Avatar

Ik kies voor bekijk resultaat.

Maze Runner dan :'(

Frietgezicht

Avatar

Divergent nooit aan begonnen en niet van plan ook.
Van The Hunger Games moet ik de laatste nog even checken. Zijn leuke films tot nu toe geweest.
The Maze Runner vind ik ook wel leuke films maar zal ze nooit aanraden en denk ook niet herbekijken.

Kies voor The Hunger Games

Secret1994goesFilm

Avatar

Hunger Games waren goede films enkel die finale... Echt verloren tijd om deze film dan ook nog eens in twee te delen en ons zo'n einde te geven - -'

Divergent vond ik van in het begin niet echt iets omdat ik gewoon al niet met het concept kon omgaan dat je in de toekomst als mens wordt verdeeld in groepen naargelang je eigenschappen (of je lief bent, of stout,bla bla)...

De Maze Runner haalt dan weer terug de spanning op van de Hunger Games. Ik heb voor deze gestemd, dus ik hoop dat de finale ook niet teleursteld zoals bij the Hunger Games...

Decepticon

Avatar

Momenteel is The Hunger Games mijn favoriet, ondanks dat beide Mockingjay films tegen vielen, zijn het nog steeds kwalitatief erg goede films.
En het bewijs dat het opsplitsen van het laatste boek in 2 films een erg slecht idee is. Iets wat de makers van The Maze Runner bij Mockingjay Part 1 direct zagen aan de reacties.
En ik ben blij dat ze direct besloten hebben van The Death Cure gewoon één film te maken en denk dat als die uit komt, dat The Maze Runner mijn favoriet wordt. Het heeft dezelfde goede spanning als The Hunger Games.

The Divergent Series zijn wel aardige films, maar halen imo bij lange na niet het niveau van The Hunger Games en The Maze Runner.

Steve-O

Avatar

Van de Hunger Games is alleen Catching Fire nog te pruimen. The Maze Runner is maar matigjes en niks van de Divergent reeks heeft mijn interesse gewekt.

Barbossas

Avatar

Heb Mazerunner gestemd. Hunger Games vond ik de eerste film super! Tweede al minder. Deel drie en vier vond ik eigenlijk niet om aan te kijken.
Divergent heeft een interessante verhaallijn, maar lijkt nog niet helemaal los te komen op de een of andere manier.
Mazerunner heeft me vanaf het begin kunnen boeien en deel 2 was zeker een waardig vervolg op deel 1.

Muufley

Avatar

Maze Runner voor mij, best wel leuke films.

Kamehameha

Avatar

FilmMaster "Cinema voor pubers, het is alle 3 niks."


Idd, ik ga nog stapje verder namelijk gewoon BAGGER.

MenacE

Avatar

Ik heb alleen de eerste Hungergames gezien en die vond ik vreselijk. Ik heb mij daarna nooit gewaagd aan een vervolg of aan soort gelijke films. Dus ik kan niet stemmen op deze poll.

NieuwsFilm

meest populair