Daniel Brühl en Elizabeth Debicki in 'God Particle?'

Daniel Brühl en Elizabeth Debicki in 'God Particle?'

Wordt dit de tweede 'Cloverfield'-bloedverwant?

Na het aanzienlijke succes van Star Wars: The Force Awakens richt regisseur J.J. Abrams zich als producent op God Particle, wat volgens geruchten misschien een nieuwe aftakking van Cloverfield wordt. De mysterieuze sciencefiction is bedacht door Oren Uziel (Freaks of Nature) en wordt uitgevoerd door Julius Onah. Laatstgenoemde heeft al een aardige cast bijeen vergaard met David Oyelowo, Gugu Mbatha-Raw en John Krasinski. Begin deze week werd Elizabeth Debicki (The Man from U.N.C.L.E.) toegevoegd en nu blijkt Daniel Brühl (Captain America: Civil War) ook in gesprek te zijn.

God Particle zal een eind aan onze planeet maken. Wanneer een natuurkundig experiment met een grote deeltjesversneller uit de hand loopt, en als gevolg Aarde onverwachts verdwijnt, raken de astronauten van een Amerikaans ruimtestation in paniek. Opeens staan ze er helemaal alleen voor, geen hulp in zicht en hun voorraden beperkt. De verdwijning van planeet Aarde is tevens ook een vreemde die meer vragen oproept dan beantwoordt. Maar dan opeens flikkert er iets op de radar: een Europees ruimtevaartuig. Zijn de dobberende bemanningsleden gered? Of gaan ze recht op hun ondergang af?

Abrams' Bad Robot (Star Trek Beyond) zit achter het geheimzinnige project. Het scenario van Oren Uziel heeft een tweede paar inspecterende ogen gekregen in de vorm van Doug Jung (tv-serie Dark Blue). Liefhebbers van dit project moeten tot begin volgend jaar wachten. God Particle verschijnt als alles goed verloopt vanaf 24 februari 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair