Amazon koopt rechten van Asghar Farhadi’s 'The Salesman'

Amazon koopt rechten van Asghar Farhadi’s 'The Salesman'

Iraanse filmmaker won eerder een Oscar voor 'A Separation'.

Amazon Studios heeft in samenwerking met de Cohen Media Group de Amerikaanse rechten gekocht van Asghar Farhadi’s nieuwe film The Salesman. De rechten werden verkocht op de filmmarkt van Cannes, dat tegelijkertijd met het filmfestival wordt gehouden.

De Iraanse regisseur Farhadi is het meest bekend van zijn film A Separation, waarmee hij 2011 zijn debuut maakte. De film won de Oscar voor beste niet- Engelstalige film en kreeg een nominatie voor het scenario. Zijn film Le passé uit 2013 won de Palme voor beste actrice voor Berenice Bejo.

The Salesman gaat over een jong stel, die noodgedwongen hun appartement in Teheran moeten verlaten. Door toeval blijken zij een link te hebben met een eerdere bewoner van het appartementencomplex. De film gaat dit jaar in première als onderdeel van het Cannes festivalprogramma.

Amazon heeft dit jaar vijf films die in Cannes vertoond worden. Zo hebben zij de rechten voor Woody Allens Cafe Society. The Neon Demon en Patterson van Jim Jarmusch. Ze hebben op de filmmarkt ook al de rechten gekocht van You Were Never Really Here met Joaquin Phoenix en de Amerikaanse rechten van Peterloo van Mike Leigh.



NieuwsFilm

meest populair