Algemeen

Sacha Baron Cohen gaat illusies uitvoeren als 'Mandrake the Magician'

Naar de gelijknamige stripreeks van Lee Falk, die ook 'The Phantom' heeft verzonnen.

door Rik Timmer om 10:29 in Algemeen
Hoewel hij vast mensen aan het lachen zal krijgen heeft Sacha Baron Cohen (The Brothers Grimsby) besloten zijn dwaasheden om te ruilen voor goocheltrucs. Er wordt namelijk door The Tracking Board verteld dat hij de titelrol in Mandrake the Magician te pakken heeft gekregen. Het is een verfilming van een reeks stripboeken die geschreven zijn door Lee Falk in 1934.

Zoals de titel al doet vermoeden is Mandrake een goochelaar, een bekwame wel te verstaan. Hij reist de wereld rond en gaat de strijd aan met allerlei slechteriken, van gestoorde wetenschappers en gangsters tot aan buitenaardse wezens en mensen die uit andere dimensies komen. Mandrake is een illusionist die individu's in korte tijd kan hypnotiseren. Zodoende kan hij van alles en nog wat manipuleren bij zijn slachtoffers.

Dankzij de hoed, mantel en toverstok die hij van zijn vader erfde, kan Mandrake onzichtbaar worden, van vorm veranderen, zweven en teleporteren. Samen met zijn goede vriend Lothar, een prins uit Afrika die door velen 's werelds sterkste man genoemd wordt, beleeft Mandrake diverse avonturen. Zijn aartsrivaal is de kwaadaardige en gevaarlijke Cobra, oftewel Luciphor, de halfbroer van Mandrake.

Warner Bros. zit samen met Atlas Entertainment achter de verfilming. Zij hebben Etan Cohen (Get Hard) aangesteld om het scenario van Tom Wheeler (Puss in Boots), David (Blade Runner) en Janet Peoples (Twelve Monkeys) te verfilmen. Diverse bronnen melden eveneens dat het karakter van Mandrake een update zal krijgen. Zijn versie uit de 21ste eeuw zal mogelijk door de Amerikaanse overheid gerekruteerd worden om een geheime missie uit te voeren.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

Ik heb net The Brothers Grimbsy gekeken, en ik hoop minder penissen in zijn volgende film.

M0vieFreak

Avatar

Dit kan wel iets moois worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair