Harrison Ford wordt achtervolgd door 'Indiana Jones'-muziek

Harrison Ford wordt achtervolgd door 'Indiana Jones'-muziek

Dat vertelde hij ter ere van componist John Williams.

Eergisteren vond in het Dolby Theatre te Hollywood het American Film Institute Life Achievement gala plaats. De 84-jarige componist John Williams stond in de schijnwerpers en werd alom geëerd voor de beeldschone filmmuziek die hij geschreven heeft. Aanwezig waren allerlei bekendheden, zoals Tom Hanks, George Lucas, Steven Spielberg en Drew Barrymore. Ook Harrison Ford was ter plaatse en had wat te melden over de Indiana Jones-reeks, waarvan elk deel muzikaal verzorgd is door Williams.

"Die vervloekte muziek achtervolgt me overal. Ze spelen het af wanneer ik op een podium loop, en elke keer wanneer ik wegga. Ze speelden het zelfs af in de operatiekamer toen ik een colonoscopie kreeg. Een paar maanden terug, toen ik door de overvolle straten van New York liep, kwam ik een grote brandweerwagen tegen die vaststond in het verkeer. Hij stond in tegengestelde richting. Een vent hing uit de cabine en begon iets bekends te neuriën... Tegen de tijd dat ik de truck gepasseerd was knalde de muziek uit de luidsprekers van de wagen!"

Naast grappen had Ford (73 jaar) uiteraard ook voldoende vriendelijke dingen te zeggen. "Het spelen van een karakter, dat gezegend is door de John's muziek, is uiteraard een geschenk. Muziek is de kruiden, het zout en peper in elk film-recept dat het tot een geheel brengt."

Williams is o.a. verantwoordelijk voor de onvergetelijke melodieën van legendarische films als Jaws, Star Wars, E.T.: The Extra-Terrestial, Jurassic Park en Harry Potter. Deze week kwam het nieuws uit dat Williams de muziek voor Ready Player One en het vijfde aankomende Indiana Jones-avontuur zal schrijven. Zijn terugkeer naar het universum van Star Wars (met Episode VII) heeft ook naar meer gesmaakt. Graag wil hij ook terugkeren voor het volgende deel.



NieuwsFilm

meest populair