Stripboekverfilming 'The Kitchen' in de maak bij New Line Cinema

Stripboekverfilming 'The Kitchen' in de maak bij New Line Cinema

Wanneer gangleden de bak ingaan, nemen hun vrouwen de organisatie over.

Voor nieuwe ideeën doen filmstudio's tegenwoordig vaak beroep op stripboeken, New Line Cinema is geen uitzondering. Zij hebben de filmrechten van The Kitchen in hun bezit, en nu heeft de studio een schrijfster aangenomen om de serie (welke uit acht boeken bestaat) te adapteren. Het gaat om Andrea Berloff. Zij verzorgde o.a. de scripts van titels als World Trade Center, Straight Outta Compton en het toekomstige Blood Father.

The Kitchen wordt omschreven als een verse kijk op het misdaadgenre en speelt zich af in New York. Het einde van de jaren 70 is in zicht en de buurt Times Square is een toevluchtsoord voor seks en drugs. De stad wankelt op de rand van faillissement, op elk willekeurig moment kan er een stroomuitval ontstaan. De Ierse bendes in Hell's Kitchen hebben de touwtjes in handen, zij jagen angst aan op de straten en voeren smerige klusjes uit voor de Italiaanse maffia.

Jimmy Brennan en zijn bende waren de beruchtste smeerlappen in de Kitchen, maar wanneer ze in de gevangenis belanden nemen hun vrouwen (Kath, Raven en Angie) hun illegale praktijken over. Nadat ze de smaak van het rijke leven te pakken krijgen, ontdekken ze dat het moeilijk is om te stoppen.

Het stripboek is geschreven en geïllustreerd door Ollie Masters en Ming Doyle. Zoals boven vermeldt zijn er in totaal acht boeken, deze zagen in 2014 en 2015 het daglicht. New Line Cinema-producenten Sam Brown en Michael Disco zijn bij de productie betrokken. Zij maakten eerder Central Intelligence. De actiekomedie is afgelopen week uitgekomen.



NieuwsFilm

meest populair