Roland Emmerich regisseert scifi/rampenfilm 'Moonfall'

Roland Emmerich regisseert scifi/rampenfilm 'Moonfall'

Is het vernietigen van planeet Aarde niet genoeg voor de Duitse filmmaker?

Nu Independence Day: Resurgence geschoten en uitgebracht is, richt regisseur Roland Emmerich zich op zijn volgende film. Het ziet ernaar uit dat hij deze met Universal Pictures gaat maken. Zij hebben namelijk een bedrag van zeven cijfers uitgegeven om het scenario van Moonfall binnen te slepen, welke Emmerich samen met Harold Kloser en Spencer Cohen schreef.

Moonfall wordt door Deadline omschreven als 2012 meets Close Encounters of the Third Kind. We volgen een in ongenade gevallen astronaut die een team van buitenbeetjes op touw moet zetten om de mensheid te redden. Waarom? Omdat de maan uit haar baan geslingerd is en recht op ons afkomt.

Sony Pictures had ook een bod gemaakt op het script, maar werd uiteindelijk verslagen door Universal. Het is de bedoeling dat Emmerich gaat regisseren en dat Kloser als producent optreedt. Zij werkten voorheen al zes keer eerder samen, waaronder aan The Day After Tomorrow en White House Down. Op Emmerich's planning staat ook een potentiële Independence Day 3.



NieuwsFilm

meest populair