Geen vervolgen op 'Inside Out' en 'Wall-E'

Geen vervolgen op 'Inside Out' en 'Wall-E'

Pixar gaat zich in 2020 weer wijden aan originele films.

Pixar werd lange tijd geprezen om alle originele films die de studio’s uitbracht. Natuurlijk waren er wel vervolgen, maar die werden altijd gecompenseerd door nieuwe verhalen. De komende jaren staat de planning echter behoorlijk vol met vervolgen: Cars 3, Toy Story 4 en The Incredibles 2.

Pixar-baas Jim Morris legde nu tegenover Entertainment Weekly uit dat men heus niet altijd van plan is vervolgfilms uit te brengen. Het gaat er voor hen gewoon om hoe goed de plannen van regisseurs zijn en dat leidt soms tot vervolgen, zoals het fantastische Toy Story 2.

”Ons plan was om elk jaar een originele film te maken en elk andere jaar mits er een goed idee was een vervolg. Als we de komende films mee plannen, komt het precies daarop neer: zeven vervolgen op een totaal van 21 originele films, vanaf het moment dat we opgekocht zijn door Disney [in 2006]. Dus het past binnen de plannen, gewoon niet in de volgorde die we voor ogen hadden. Dat had er allemaal mee te maken dat Andrew een idee had voor een vervolg, en toen kwam Brad met een idee voor een vervolg. Die dingen gebeuren gewoon.”

Na 2019 kunnen we echter maar liefst vier originele films verwachten. ”Alles dat op dit moment gepland staat na Toy Story en The Incredibles is een originele film.” Het gaat dus om films die in 2020 en de jaren daarna uit zullen komen. Volgens Morris worden het films die zich afspelen in ”ongewone maar geloofwaardige werelden, die ons in nog andere richtingen meenemen dan waar we eerder geweest zijn.”

Waar in elk geval geen vervolgen op komen weet Morris ook: Inside Out en Wall-E. Die hebben volgens Morris een duidelijk begin, midden en eind.



NieuwsFilm

meest populair