'Star Trek Beyond' krijgt mogelijk prima openingsweekend

'Star Trek Beyond' krijgt mogelijk prima openingsweekend

Met 60-70 miljoen dollar doet de film het vergeleken met de rest deze zomer best prima.

Het ziet er niet zo goed uit voor Star Trek Beyond. De afgelopen maanden zijn er veel blockbusters geweest die met teleurstellende cijfers openden in de Verenigde Staten en de volgende die zich in dat rijtje voegt lijkt in de Star Trek-franchise te passen. Beyond zou openen met 48-60 miljoen dollar, waarmee het flink achterligt op de vorige twee films, die elk meer dan 70 miljoen dollar ophaalden in hun openingsweekend.

Deadline kwam met deze cijfers. Een kanttekening is natuurlijk dat de releasedatum nog drie weken in de toekomst ligt en dat er nog veel kan gebeuren. Paramount voert de promotiecampagne rond de film op dit moment flink op en het zou kunnen dat men nog veel weet te bereiken in de komende weken.

Daarnaast doet de film het vergeleken met andere films deze zomer veel beter. Zo opende Independence Day: Resurgence met 41 miljoen dollar, Warcraft met 24 miljoen en Alice Through the Looking Glass met 26 miljoen. In de VS waren er pas drie films die met meer dan 60 miljoen dollar openden: Captain America: Civil War (179 mlj $), Finding Dory (135 mlj $) en X-Men: Apocalypse (65 mlj $).

In Beyond komt de bemanning van de Enterprise in grote problemen als het schip aangevallen wordt door een onbekende vijand. Ze moeten het ruimteschip verlaten en stranden op een vreemde planeet, waar ze moeten vechten om te overleven. De film draait vanaf 21 juli in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair