Poll

POLL: Beste film van Antoine Fuqua?

Van 'Training Day' tot 'Southpaw'...!

door Bram de Groot om 23:42 in Poll
Regisseur Antoine Fuqua timmert lekker aan de weg. Binnenkort verschijnt van de filmmaker de grootse remake The Magnificent Seven. Een mooi moment om eens te kijken naar zijn voorgaande titels. De vraag is simpel: welke film van Fuqua vind jij het best?

Training Day

In 2001 speelde Fuqua zich in de kijker met zijn derde film Training Day. De misdaadfilm werd voor twee Oscars genomineerd en Denzel Washington mocht de Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol in ontvangst nemenq. Voor Ethan Hawke bleef het bij een nominatie voor Beste mannelijke bijrol. Voorafgaand aan Training Day leverde Fuqua de films Bait (2000) met onder meer Jamie Foxx en The Replacement Killers (1998) met onder meer Yun-Fat Chow af.

Na het grote succes

In de jaren na Training Day leverde de regisseur wat wisselende, maar voor velen ongetwijfeld vermakelijke films af met de oorlogsfilm Tears of the Sun (2003), het financieel goed boerende King Arthur (2004), de tv-film Murder Book en de thriller Shooter (2007). In 2009 greep Fuqua terug op zijn eerdere succes en maakte met onder meer Ethan Hawke de misdaadfilm Brooklyn's Finest.

Wederopstanding

Pas in 2013 was er een nieuw groot succes met de actiefilm Olympus Has Fallen. Ondanks een wat wisselend ontvangst scoorde de film met onder meer Gerard Butler en Aaron Eckhart goed aan de Box Office. Een jaar later volgde met The Equalizer een nieuwe succesvolle samenwerking met Denzel Washington. Afgelopen jaar verscheen de boksfilm Southpaw met onder meer Jake Gyllenhaal.

Succes met stemmen!8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Lol, slechts 1 film gezien.

johnwayne

Avatar

Op Bait na, heb ik wel alles gezien, Het is allemaal best aardig kijkvoer, maar er zit geen enkele echte uitschieter tussen. Training Day valt op door het uitstekende acteerwerk (niet dat in de andere films slecht geacteerd wordt) maar niet omdat het zo'n originele film is. In Training Day tilt het acteerwerk de film naar een ander niveau. In Southpaw speelt Jake Gyllenhaal ook een oscarwaardige rol, maar wordt hij gehinderd door het slappe cliché-verhaal van nota bene Kurt Sutter en de inspiratieloze regie van Fuqua.

Goov25

Avatar

Wow, wat heb ik eigenlijk al veel films van Fuqua (gezien)!! Stuk voor stuk zeer vermakelijke actiefilms. Maar er zit natuurlijk maar 1 echte hoogvlieger tussen, en dat is Training Day. Mijn toplijstje Antoine Fuqua:
1. Training Day
2. Olympus Has Fallen
3. Shooter
4. Tears of the Sun
5. King Arthur
6. Brooklyn's Finest
7. The Equalizer

aallwwiinn

Avatar

Volgens mij is 'Bait' niet door velen gezien, maar deze film is een uitermate grappige actievehikel met Jamie Foxx en David Morse.

Decepticon

Avatar

Ik heb alleen Murder Book niet gezien, de rest wel. En Bait vind ik echt de minste, heeft voor mij totaal geen herkijkwaarde. De meeste niet btw.

Mijn stem gaat naar Olympus Has Fallen, vanwege de meeste herkijkwaarde, fantastische actiethriller, goed gemaakt en is ook de enigste samen met Shooter en Southpaw, die ik op blu-ray heb.

Training Day heeft weliswaar een oscar gewonnen, maar valt imo ook op, net zoals voor Johnwayne hierboven, vanwege de acteerprestaties.

MenacE

Avatar

GEEN!

Tenminste van de films die ik gezien heb. Southpaw vond ik heel slecht. Maar dat komt misschien wel alleen maar omdat ik een bokser ben.

Blockbuster

Avatar

Op de laatste na heb ik ze allemaal op dvd of blu-ray. Murder Book? Nooit van gehoord. Heeft ook niemand op gestemd.

Bait is best leuk hoor. The Replacement Killers is ook supervet. Training Day gaat ruim winnen (voorspelbaar!).

1 Training Day
2 Shooter
3 Olympus Has Fallen
4 The Equalizer
5 King Arthur
6 Bait
7 The Replacement Killers
8 Tears Of The Sun
9 Brooklyn's Finest

Ed Crane

Avatar

MenacE "Southpaw vond ik heel slecht. Maar dat komt misschien wel alleen maar omdat ik een bokser ben."


Da's ook toevallig, ik vond Olympus Has Fallen heel slecht omdat ik een Noord-Koreaanse terrorist ben! ;)

NieuwsFilm

meest populair