POLL: Beste film van Antoine Fuqua?

POLL: Beste film van Antoine Fuqua?

Van 'Training Day' tot 'Southpaw'...!

Regisseur Antoine Fuqua timmert lekker aan de weg. Binnenkort verschijnt van de filmmaker de grootse remake The Magnificent Seven. Een mooi moment om eens te kijken naar zijn voorgaande titels. De vraag is simpel: welke film van Fuqua vind jij het best?

Training Day


In 2001 speelde Fuqua zich in de kijker met zijn derde film Training Day. De misdaadfilm werd voor twee Oscars genomineerd en Denzel Washington mocht de Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol in ontvangst nemenq. Voor Ethan Hawke bleef het bij een nominatie voor Beste mannelijke bijrol. Voorafgaand aan Training Day leverde Fuqua de films Bait (2000) met onder meer Jamie Foxx en The Replacement Killers (1998) met onder meer Yun-Fat Chow af.

Na het grote succes

In de jaren na Training Day leverde de regisseur wat wisselende, maar voor velen ongetwijfeld vermakelijke films af met de oorlogsfilm Tears of the Sun (2003), het financieel goed boerende King Arthur (2004), de tv-film Murder Book en de thriller Shooter (2007). In 2009 greep Fuqua terug op zijn eerdere succes en maakte met onder meer Ethan Hawke de misdaadfilm Brooklyn's Finest.

Wederopstanding

Pas in 2013 was er een nieuw groot succes met de actiefilm Olympus Has Fallen. Ondanks een wat wisselend ontvangst scoorde de film met onder meer Gerard Butler en Aaron Eckhart goed aan de Box Office. Een jaar later volgde met The Equalizer een nieuwe succesvolle samenwerking met Denzel Washington. Afgelopen jaar verscheen de boksfilm Southpaw met onder meer Jake Gyllenhaal.

Succes met stemmen!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair