Arthouse

'The Magnificent Seven' openingsfilm van Toronto filmfestival

En alles over de rest van het TIFF- programma waaronder de nieuwe film van Oliver Stone, 'The Birth of a Nation' en 'Brimstone' van Martin Koolhoven.

door Michelle Iwema om 15:20 in Arthouse
Het Toronto International Film Festival gaat in september van start met de 41e editie en pakt qua openingsfilm groots uit. Dat is namelijk The Magnificent Seven geworden, kondigde het festival gisteren aan tijdens de persconferentie waarin het volledige programma uit de doeken werd gedaan.

De film van Antoine Fuqua, is een remake van de gelijknamige film uit 1960 en gaat over zeven scherpschutters in het wilde westen. Zij besluiten samen te werken om een arm stadje te beschermen tegen gewelddadige dieven. De cast bestaat onder meer uit Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Haley Bennett, en Peter Sarsgaard. Met het kiezen voor deze film haalt TIFF dus een film in huis die behoorlijk wat star power naar Toronto zal brengen.

Andere grote titels die eruit springen zijn de volgende:

Queen of Katwe
Harriet Mutesi is een arme en alleenstaande moeder uit Oeganda die haar tienjarige dochter Phiona probeert groot te brengen. Phiona ontmoet op een dag Robert Katende, een missionaris die buurtkinderen leert schaken. Hij komt er al snel achter dat ze bijzonder veel talent heeft voor het spelletje en probeert van Phiona een internationale schaakkampioen te maken. Deze film is tevens al geselecteerd voor het Londen filmfestival, dat na TIFF zal plaats vinden.

I Am Not Madame Bovary
Film van Feng Xiaogang gebaseerd op het gelijknamige boek van Liu Zhenyun. De film heeft Fan Bingbing, Zhang Jiayi, Yu Hewei, Dong Chengpeng en Guo Tao in de hoofdrollen.

Snowden
Snowden met onder meer Scott Eastwood en Shailene Woodley is de nieuwe film van Oliver Stone. Het gaat over de klokkenluider die ooit werkzaam was bij de CIA en NSA, en informatie lekte over een reeks van spionageactiviteiten door de NSA.

A Death in the Gunj
Deze donkere komedie gecombineerd met een moord mysterie is van de Indiase Konkona Sen Sharma. Zij is al een bekende actrice in India en maakt hiermee haar speelfilmdebuut als regisseur.

La La Land
Deze film opent op het Venetië filmfestival en is een musical met Ryan Gosling en Emma Stone. Hij werd geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle, die voor een Oscar werd genomineerd voor zijn regiedebuut Whiplash.

Their Finest
Deze nieuwe film van Lone Scherfig gaat over een groep filmmakers, die proberen het moraal op te krikken tijdens de London Blitz. De cast klinkt in ieder geval interessant met onder meer Bill Nighy, Jack Huston, Gemma Arterton en Sam Claflin.

American Pastoral
Ewan McGregor maakt zijn regiedebuut met deze film over een familie die uit elkaar valt in de jaren zestig. McGregor speelt in de film ook de hoofdrol.

The Birth of a Nation
De Afro-Amerikaan Nat Turner wordt in deze Sundance- winnaar als een slaaf in Virginia door zijn eigenaar Samuel Turner hard aan het werk gezet. De slavendrijver Raymond Cobb maakt zijn dagen nog een stuk onverdraaglijker. Nat komt samen met lotgenoten en hulp van predikant Walthall in opstand tegen de heersende blanken. Deze film wordt al maanden getipt als mogelijke Oscar- favoriet dus de wijze waarop deze film in Toronto wordt ontvangen, zou de weg kunnen plaveien naar Awards season.

LBJ
Biopic van Rob Reiner over de politieke onrust waar vice president Johnson mee te maken krijgt als hem het presidentschap wordt toevertrouwd als gevolg van de moord op president Kennedy in november 1963.

Brimstone
Het Engelstalige debuut van Martin Koolhoven is er ook eentje om naar uit te kijken. Het duistere verhaal speelt zich eind 19e eeuw af en gaat over Liz, een jonge vrouw van wie het leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt. De film heeft onder meer Game of Thrones- collega's Kit Harrington en Carice van Houten in de hoofdrollen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

sonnycorleone

Avatar

Hahaha op voorhand komt deze cast toch niet in de buurt van 't charisma van de cast uit 't origineel! Alleen Denzel voldoet....

YOLO

Avatar

sonnycorleone "Hahaha op voorhand komt deze cast toch niet in de buurt van 't charisma van de cast uit 't origineel! Alleen Denzel voldoet...."
Ah dus je bent een fan van Seven Samurai T+)

sonnycorleone

Avatar

YOLO "Ah dus je bent een fan van Seven Samurai T+)"
Het origineel die ook dezelfde naam draagt en waar deze van af is geleid!

YOLO

Avatar

sonnycorleone "Het origineel die ook dezelfde naam draagt en waar deze van af is geleid!"
Dus Seven Samurai, want dat is het orgineel. ;) The Magnificent Seven uit 1960 is niet het orgineel, want dat is een remake van Seven Samurai :P

ridjieddo

Avatar

YOLO "Dus Seven Samurai, want dat is het orgineel. ;) The Magnificent Seven uit 1960 is niet het orgineel, want dat is een remake van Seven Samurai :P"


Je lijkt Ed Crane wel :'D

patrick_h

Avatar

Ja, die YOLO doet altijd alsof hij alles beter weet. 8-)

sonnycorleone

Avatar

YOLO "Dus Seven Samurai, want dat is het orgineel. ;) The Magnificent Seven uit 1960 is niet het orgineel, want dat is een remake van Seven Samurai :P"
Het 'origineel' die ook dezelfde naam draagt en waar deze van af is geleid! Sorrie, was de aanhalingstekens vergeten, mss. snap ie 't nu beter?!

nieuwslaatste nieuws

meest populair