Chadwick Boseman over impact duistere 'Black Panther'

"Ik denk dat iedereen deze wil zien."

Na de grootste gebeurtenissen in Age of Ultron en Civil War zal het Marvel Cinematic Universe zich aankomende periode minder focussen op de Avengers en meer op de individuele helden. Achtereenvolgend verschijnen Doctor Strange (2016), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), Spider-Man: Homecoming (2017) en Thor: Ragnarök (2017) om vervolgens de intergalactische oorlog te laten uitbreiden in Avengers: (2018). Net voor Infinity War zien we nog Black Panther (2018) en acteur Chadwick Boseman sprak met tegenover CBR.com over de invloed van Black Panther en wat voor een film het gaat worden.

"...Ik vind Ant-Man geweldig. Maar ik vind duistere superheldenfilms meer aantrekkelijk. Dus ik ben blij dat in niet in een Ant-Man film zit. Ik ben blij dat de toon van Black Panther minder verfijnd is. Dat is ook wat ik wil en wat we gaan doen," aldus Boseman, bekend uit films als Gods of Egypt (2016) en Get on Up (2014).


Bekijk de afbeelding

Ook vertelde hij iets over wat de film en de betrokkenheid van zoveel zwarte acteurs en filmmakers gaat betekenen voor Hollywood en de filmwereld: "Ik voel de energie. Het zet mensen tot denken. Je kunt er over praten, het in een comic book of animatieserie opnemen, maar als je het echte mensen ziet doet, dan verandert er iets in je. En het wordt een groot ding aangezien niet alleen zwarte mensen of mensen van Afrikaanse afkomst de film willen zien. Ik denk dat iedereen deze wil zien. Dat is een mooi iets. Ik denk echt dat er meer mensen zijn die de films willen zien dan niet."

In en aan het einde (zie onder) van Civil War wordt duidelijk dat Bosemans T'Challa / Black Panther een bijzonder strijdlustig type is. In zijn eigen film, geregisseerd door Ryan Coogler, zijn er ook rollen voor onder meer Michael B. Jordan (Erik Killmonger), Lupita Nyong'o (Nakia), Danai Gurira (Okoye) en vermoedelijk Andy Serkis als Ulysses Klaue / Klaw. Vanaf 15 februari 2018 in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair