Algemeen

Staande ovatie voor 'Hacksaw Ridge' bij wereldpremière

Er wordt al gesproken van een Melaissance, Gibaissance of Gibsonaissance.

door Kaj van Zoelen om 10:37 in Algemeen
Na eerst op zondagochtend de critici te imponeren, waaronder bijvoorbeeld die van de Britse krant The Guardian, ging Hacksaw Ridge, de nieuwste film van Mel Gibson, de avond daarna in wereldpremière op het filmfestival van Venetië. Daar kreeg de film na afloop in de zaal een daverende, tien minuten lange staande ovatie. Wat geen vaak voorkomend fenomeen is op het filmfestival van Venetië, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dat van Cannes. Buiten stonden fans van Gibson in blauwe Braveheart-make-up. Naast Gibson zelf waren onder andere ook hoofdrolspelers Andrew Garfield, Vince Vaughn, Hugo Weaving en Teresa Palmer aanwezig. Ze hebben aangegeven overweldigd en "werkelijk sprakeloos" te zijn door de ontzettend positieve reactie op de film.

Op het internet wordt daarom al gesproken van een 'Melaissance', een 'Gibaissance' of een 'Gibsonaissance' - over de benaming is men het nog niet eens. Een nieuw begin voor Gibson, die sinds zijn laatste film tien jaar geleden (Apocalypto) in ongenade raakte in Hollywood nadat hij onder andere bij een arrestatie voor dronkenschap een agente "sugar tits" noemde en weigerde afstand te doen van zijn vaders holocaust-ontkenning, wat nog gevoeliger dan normaal lag, in de context van zijn Jezus-film The Passion of the Christ, waarin al dan niet de Joden de schuld krijgen voor de dood van Christus.

Het is allicht nog te vroeg om te spreken van een volledige rehabilitatie in de filmwereld van de in de afgelopen tien jaar veel verguisde Gibson, maar het heeft er alle schijn van dat velen de armen weer openen voor hem. Deze week komt in Nederland Blood Father uit, de eerste film met Gibson in de hoofdrol in een aantal jaar.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Leuk voor Garfield nadat hij gedumpt is als Spiderman : D.

Ben benieuwd naar de film, Gibson films spreken mij wel aan.

LePenseur76

Avatar

Nice! Ben altijd groot Gibson-fan gebleven, ook na zijn outcast..ga deze zeker kijken, maar donderdag eerst naar BloodFather for some oldfashioned Revenge-Rampage! Laat dat maar aan Mel over...Smiley face)

Buzz

Avatar

Het zou me toch een comeback wezen van die Gibson; zou deze ook mee kunnen dingen naar de grote filmprijzen a la Globes, Oscars?

Trailer ziet er in ieder geval goed uit!

Frietgezicht

Avatar

`Groot fan van Gibson de acteur, regisseur en vooral van alles wat hij prive gedaan heeft.
Gelukkig is hij weer terug!

Ed Crane

Avatar

Ook van die film met die bever van Jodie Foster?

nietselam

Avatar

De bever van Jodie Foster?

Frietgezicht

Avatar

De bever van Jodie Foster is net een stopcontact want daar stop ik ook geen 2 natte vingers in.

NoahMeeuws

Avatar

Met Bloodfather bewees Gibson voor mij al dat hij nooit weg is geweest. Maar hopelijk leert Hollywood van zijn fouten en laten ze Mel Gibson nog vele malen voor én achter de camera verschijnen. Thanks for being back Mel, en ik kijk verschrikkelijk veel uit naar je nieuwe film!

Jaws

Avatar

Gibson is oke als acteur en regisseur. Bloodfather is redelijk maar zijn nieuwe film daar kan ik niet op wachten. Super voor Garfield.

NieuwsFilm

meest populair