Geoff Johns over toekomst DC-films

Geoff Johns over toekomst DC-films

Men gaat er snel hoopvolle en optimistische films van maken.

Warner Bros. heeft een uitgebreid plan voor een DC-filmuniversum. Er zijn nu drie films in de franchise uitgekomen en staan er nog veel meer gepland. Maar er is een probleem: Warner krijgt de toon van de films maar niet goed. Zo vonden fans Batman v Superman: Dawn of Justice een te duistere film en gold dat uiteindelijk ook voor Suicide Squad. In een poging dat recht te zetten, nam Warner niemand minder dan DC-bons Geoff Johns aan als creatief hoofd van de complete franchise. Nu gaat Johns tegenover The Wall Street Journal voor het eerst in op de toekomst.

"Ik denk dat de studio in het verleden dacht, 'Oh, DC-films zijn donker en hard en dat is wat ze anders maakt'. Dat klopt natuurlijk helemaal niet," aldus Johns. "Het is een hoopvolle en optimistische manier om naar het leven te kijken. Zelfs Batman heeft een beetje hoop in zich: als hij er niet van overtuigd zou zijn de wereld een betere plek te kunnen maken, zou hij ermee stoppen."

Veel van de veranderingen die hieruit voortkomen, zullen al in Justice League effect hebben. Dat komt door de reacties op de stijl van Zack Snyders Batman v Superman, wat Johns en Warner Bros-baas Jon Berg heeft doen besluiten de films sneller licht van toon te maken. "We hebben het verhaal daarom versneld, in de hoop iets eerder hoop en optimisme naar de franchise te brengen."

Justice League zal dan ook direct "de extreme acties van Batman aanspreken, waaronder het martelen van criminelen en het bijna doden van de Man of Steel, in plaats van dat die gewoon vooraf al geaccepteerd worden."

De eerstvolgende film in de franchise is Wonder Woman. Daarin zal al iets van de visie van Johns te merken zijn, want hij herschreef het scenario van de film. Wonder Woman draait vanaf 1 juni 2017 in de bioscoop, Justice League vanaf 16 november 2017.



NieuwsFilm

meest populair