'Suicide Squad' aan 'Captain America: Winter Soldier' voorbij qua opbrengst

'Suicide Squad' aan 'Captain America: Winter Soldier' voorbij qua opbrengst

De bekritiseerde film doet het aan de box office gewoon goed.

Ondanks de magere ontvangst bij zowel critici als publiek weet de DC-film Suicide Squad vriend en vijand te verrassen als het gaat om het financiële hoofdstuk. Afgelopen weekend passeerde de film van regisseur David Ayer namelijk de wereldwijde opbrengst van Captain America: The Winter Soldier, misschien wel de best ontvangen titel van concurrent Marvel Studios.

Warner Bros.' Suicide Squad staat sinds dit weekend op een tussenstand van $718,9 miljoen wereldwijd. Met nog een aantal weken te draaien is dit al een paar miljoen meer dan de score van de tweede Captain America-film. Deze superheldenfilm noteerde in de zomer van 2014 een prima $714,4 miljoen aan de wereldwijde box office. Slechts vijf andere titels uit het Marvel Cinematic Universe scoorden beter. Guardians of the Galaxy (2014) staat met $773,3 miljoen het dichtstbij en The Avengers uit 2012 is met $1.519,5 miljoen de absolute koploper.

Met name in de States blijkt Suicide Squad het verhoudingsgewijs erg goed te doen. Daar staat de film op $313,8 miljoen en met nog even te draaien komt de eindstand ($330,3 miljoen) van Batman v Superman: Dawn of Justice wel erg dichtbij. In tegenstelling tot bovengenoemde titels heeft Suicide Squad niet in China gedraaid en dat maakt de huidige tussenstand alleen maar indrukwekkender.

Voorlopig wordt er niet echt gesproken over een vervolg. Wel werd enkele dagen geleden duidelijk dat er een spin-off verschijnt met daarin in ieder geval Margot Robbie's Harley Quinn.



NieuwsFilm

meest populair