Viola Davis wordt weduwe in nieuwe film Steve McQueen

Viola Davis wordt weduwe in nieuwe film Steve McQueen

'Widows' wordt een misdaadthriller met nog drie andere vrouwen.

Viola Davis gaat de hoofdrol spelen in Steve McQueens misdaadthriller Widows. Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige Britse televisieserie uit de jaren tachtig, begint met een overval waarbij alle overvallers omkomen. Hun weduwes besluiten dan het werk van hun overleden mannen af te maken. Viola Davis zal één van de weduwes spelen. Momenteel is zij te zien in de serie How To Get Away With Murder, en later dit jaar komt haar nieuwe film Fences uit, met en door Denzel Washington

Steve McQueens, de regisseur van 12 Years A Slave (drievoudig Oscarwinnaar, inclusief de Oscar voor Beste Film), Shame en Hunger, heeft het script samen met Gillian Flynn geschreven, die bekend is van het boek waar Gone Girl op werd gebaseerd. Voor McQueen zal de film een nieuwe uitdaging vormen: hij staat bekend om zijn zware drama's over serieuze onderwerpen, en wil met Widows een lichtere, leuke film maken.

Steve McQueens zegt namelijk al vanaf zijn jeugd een fan te zijn van de oorspronkelijke televisieserie en de feministische inslag van het verhaal. De filmversie is in het hier en nu gesitueerd, naar Amerika verplaatst en zal naast Viola Davis nog een tweede zwarte hoofdpersoon kennen, één blanke en een Latina, die alle drie nog gecast moeten worden.

NieuwsFilm

meest populair