Warner Bros. kondigt weer twee grote 'Event'-films aan

Warner Bros. kondigt weer twee grote 'Event'-films aan

Mogelijk voor The Batman.

Via de POLL van verleden week werd duidelijk dat maar liefst 20 procent van de stemmers Warner Bros. als zijn favoriete grote Hollywood-filmstudio ziet. De studio hoopt uiteraard nog meer harten te stelen en zet ieder jaar in op een aantal grote titels, hun zogenaamde Event-films. Er zijn nu weer twee nieuwe data aangekondigd, mogelijk voor DCEU-titels als The Batman en/of de Suicide Squad spin-off rond Harley Quinn.

Komende jaren gaat Warner Bros. inzetten op meerdere filmreeksen. Uiteraard is het DC Extended Universe het omvangrijkst. De studio heeft echter ook grote plannen met de Harry Potter-franchise, met in eerste instantie drie films in de Fantastic Beasts-reeks. Het LEGO-universum zal eveneens komende jaren nadrukkelijk aanwezig zijn. En dan zijn er ook nog een aantal grote monsterfilms rond King Kong en Godzilla.

De misschien iets kleinere franchises waar Warner op inzet zijn de Ocean's 11 spin-offs en de filmreeks rond King Arthur. Ook heeft de studio laten zien veel waarde te hechten aan de The Conjuring-reeks.

De nieuwe data zijn 27 september 2019 en 7 februari 2020. De kans lijkt aanzienlijk dat een of beiden bestemd zijn voor DC-films. Voor de Fantastic Beasts-vervolgen, de King Kong/Godzilla-films en de Lego-films zijn reeds data gepland. Er staan al onbekende Event-films gepland voor 25 december 2018, 2 augustus 2019 en 7 augustus en 20 november 2020. Een compleet schema van Warner Bros. vind je op Box Office Mojo.



NieuwsFilm

meest populair