Top 7 Hollywood-studio's

Top 7 Hollywood-studio's

Welke filmstudio is jullie favoriet?

In de poll van vorige week vroegen we jullie naar je favoriete Hollywood-studio. De poll draaide om de grootste filmstudio's, waardoor we deze keer op een top zeven uit zijn gekomen. Het resultaat is deels interessant, maar ook voorspelbaar. De winnaar in de poll is namelijk Walt Disney, met als sterke runner-up Warner Bros. In dit artikel bespreken we dan ook vooral wat je verder kan verwachten van je studio de komende jaren.

1. Walt Disney Pictures (45%)

Bekijk de afbeeldingJullie favoriete studio is verreweg Disney. Heel vreemd vinden we dit niet, want niet alleen is Disney de afgelopen jaren altijd weer de best verdienende filmstudio, het is er ook een die het meest divers is. Dat komt vooral omdat Disney ondertussen meerdere merknamen heeft: Marvel Studios (voor al het superheldengeweld), Pixar Animation (voor de steevast goed ontvangen animatiefilms), Lucasfilm (voor Star Wars en Indiana Jones), de eigen animatiedivisie (voor films als Wreck-It Ralph 2) en het eigen Mouse House (voor films als Mulan en Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales).

2. Warner Bros. Entertainment (20%)

Bekijk de afbeeldingWarner Bros. is de nummer twee geworden op de lijst, met een nette twintig procent van de stemmen. Vermoedelijk komt dat niet alleen omdat Warner superheldenfilms maakt met DC Entertainment, maar ook omdat het bekend staat als een studio die er is voor de filmmaker. Sommigen, zoals Christopher Nolan (die ons volgend jaar Dunkirk brengt), krijgen praktisch een carte blanche van Warner en mogen zodoende hun hart in hun projecten steken. Warner focust zich de komende jaren op animatiefilms (The Lego Movie), fantasy (Fantastic Beasts and Where to Find Them), superhelden (de DC-films) en nieuwe franchises (zoals Kong: Skull Island en King Arthur: Legend of the Sword).

3. Universal Pictures (14%)

Bekijk de afbeeldingDe nummer drie op de lijst scoort vooral goed voor films die het in het verleden heeft gebracht, zo lijkt het. Maar in de toekomst hoopt men nieuw publiek te vinden, bijvoorbeeld door te blijven bouwen aan een reeks vervolgen en spin-offs in de Fast & Furious-reeks, en een geheel nieuw monsteruniversum (met onder meer Frankenstein, The Mummy en Wolfman). Universal is verder ook de studio die ons films als Fifty Shades Darker brengt en Jurassic World 2.

4. 20th Century Fox (12%)

Bekijk de afbeeldingFox wordt in de reacties onder meer geroemd vanwege zijn Fox Searchlight-divisie, dat kleinschalige producties aflevert. Maar ook deze studio brengt genoeg groots en bouwt aan meerdere franchises. De komende jaren brengt men ons bijvoorbeeld Assassin's Creed, veel meer X-Men-films (waaronder Logan, waarin Hugh Jackman afscheid neemt van de rol), Ridley Scotts Alien: Covenant en films als Kingsman: The Golden Circle en War for the Planet of the Apes.

5. Paramount Pictures (4%)

Bekijk de afbeeldingParamount staat als studio wellicht nog het meest bekend om de Transformers-franchise. Daar heeft het voor de komende jaren nog een stuk of drie films van aangekondigd en als die net zo goed scoren als alle andere producties, kunnen we er daar nog heel erg veel van verwachten. Afgezien daarvan brengt de studio ons nog World War Z 2 en SpongeBob Squarepants 3.

6. Lionsgate Films (4%)

Bekijk de afbeeldingLionsgate is een relatief nieuwe studio en ook meteen een relatief kleine. Dat merk je aan het type films at men brengt, hoewel daar ook redelijk grote titels tussen zitten, Denk maar aan de langverwachte Power Rangers-reboot, of de John Wick-franchise waarvan het tweede deel binnenkort in première gaat en het derde al van is aangekondigd. Maar ook maakt met een achtste Saw-film en maakt men kans op de Oscars met La La Land.

7. Columbia Pictures (1%)

Bekijk de afbeeldingColumbia Pictures is (als supdivisie van Sony Pictures) de filmmaatschappij achter de Dan Brown-verfilmingen, en het aankomende The Dark Tower. Dat echter niet alleen, de filmstudio brengt ons ook nog twee nieuwe Bad Boys-films en is van plan om nog meer nieuwe Spider-Man-films uit te brengen (wat het nu samen met Marvel doet), en films als Jumanji en Angry Birds.

NieuwsFilm

meest populair