Frank Miller stippelt zijn ideale Batman-film uit

Frank Miller stippelt zijn ideale Batman-film uit

Hij zou het veel kleinschaliger aanpakken.

Frank Miller, die het beroemde stripboek The Dark Knight Returns schreef, en verantwoordelijk is voor onder meer 300, gaf tijdens een interview met Variety zijn visie op The Batman. De invloed van Miller was merkbaar in onder meer de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan en in Batman v Superman: Dawn of Justice, dus de mening van Miller zal ertoe doen.

"Mijn droom zou zijn om het kleinschaliger te maken," begon Miller. "Om het speelgoed te dumpen en meer focus te leggen op de missie, en om de stad veel meer te gebruiken. Omdat hij [Batman] een relatie heeft met de stad die hij beschermt. En in tegenstelling tot Superman, heeft hij een intieme band met misdaad; zo is het geweest sinds zijn ouders vermoord werden. En hij verslaat criminelen met zijn handen. Dus het zou een andere kijk op de zaak zijn. Maar het zal nooit in mijn handen komen te liggen, omdat je vanuit dit perspectief geen speelgoed kunt maken."

Het is zoals Miller zegt, maar de vraag in hoeverre men zijn visie zal volgen. Speelgoed en andere merchandise, gebaseerd op een film, spelen een steeds belangrijkere rol achter de schermen. Op dit moment werkt acteur Ben Affleck nog aan het verhaal en scenario van zijn film over Batman.



NieuwsFilm

meest populair