Hayao Miyazaki toch nog niet met pensioen

Hayao Miyazaki toch nog niet met pensioen

De regisseur van 'Spirited Away' komt andermaal weer uit pensioen voor nieuwe animatiefilm.

Hayao Miyazaki, de Japanse grootmeester van de animatiefilm (Spirited Away, The Wind Rises, Princess Mononoke, My Neighbor Totoro), gaat toch weer een nieuwe lange animatiefilm maken, Boro the Caterpillar.

Hayao Miyazaki, mede-oprichter van Studio Ghibli, kondigde al vele malen aan met pensioen te gaan. Princess Mononoke zou in 1997 al zijn laatste film worden, maar hij ging daarna gewoon door met het maken van Spirited Away, wat tussen 2001 en 2003 zijn grootste internationale succes werd en zelfs een Oscar opleverde.

Dat moest ook al zijn laatste film worden, maar Howl's Moving Castle volgde in 2004 als zijn 'laatste film'. Maar vier jaar later was daar Ponyo. Toen leek hij echt even met pensioen te zijn, totdat hij weer terugkeerde met zijn echte laatste film: The Wind Rises.

Totdat hij Miyazaki dit weekend aankondigde weer aan een nieuwe film te werken, Boro the Caterpillar. Het project begon als een kort filmpje voor het Ghibli Museum in Tokyo en is al twintig jaar in ontwikkeling, maar Miyazaki is daar niet tevreden over, en heeft besloten daar een langere film van te maken.

Miyazaki omschrijft de nieuwe film simpelweg als het verhaal van een kleine, harige rups. Zo klein dat je het makkelijk tussen je vingers kan pletten. Hij schat in dat het minstens vijf jaar zal kosten voordat de film af is. In het speciale Japans televisieprogramma The Man Who is not Done: Hayao Miyazaki grapte voormalig partner Toshio Suzuki al dat de 75-jarige regisseurs storyboards zal blijven tekenen tot zijn dood, terwijl een anonieme medewerker van Studio Ghibli opmerkte dat Miyazaki's dood geweldig zou zijn voor de bezoekcijfers van Boro the Caterpillar.

NieuwsFilm

meest populair