Hoofdrol Hannah Hoekstra in 'Arthur & Claire'

Hoofdrol Hannah Hoekstra in 'Arthur & Claire'

De Nederlandse actrice gaat een hoofdrol spelen in een Duitse film.

Hannah Hoekstra speelt de hoofdrol in de nieuwe Duitse zwarte komedie Arthur & Claire. De ster van de Mees Kees-reeks en App speelt uiteraard Claire. De tegenspeler van de tweevoudig Gouden Kalf winnares-actrice (voor haar filmdebuut Hemel in 2012 en voor De Helleveeg in 2016) is de Oostenrijkse acteur Josef Hader. Hij is momenteel te zien in de speelfilm Stefan Zweig: Farewell To Europe, de Oostenrijkse inzending voor de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film.

Arthur & Claire wordt geregisseerd door de in Duitsland woonachtige Portugese regisseur Miguel Alexandre. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige succesvolle toneelstuk van de Oostenrijkse toneelschrijver Stefan Vögel. Daarin reist na maandenlange planning de doodzieke Arthur naar Amsterdam om in een kliniek euthanasie te plegen. Maar op de vooravond van zijn geplande levenseinde, wil in de hotelkamer naast hem een jonge vrouw op dat moment exact hetzelfde doen. Dit brengt hen met elkaar in contact en levert uitstel van executie op.

De opnames van Arthur & Claire gaan 20 november in Amsterdam van start en is een internationale coproductie wordt geproduceerd door het Duitse Tivoli Film, in coproductie met Mona Film uit Oostenrijk en het Nederlandse Topkapi Films. De film komt o.a. tot stand met steun van de Netherlands Film Production Incentive. Distributeur September Film brengt de film volgend jaar uit in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair