Jackie Chan en Joe Carnahan slaan de handen ineen voor 'Five Against a Bullet'

Jackie Chan en Joe Carnahan slaan de handen ineen voor 'Five Against a Bullet'

Actiethriller over vijf elitaire bodyguards die het tegen een drugskartel opnemen.

Joe Carnahan's passieproject Five Against a Bullet boekt vooruitgang. De regisseur van titels als Smokin' Aces en The A-Team tracht al enkele jaren het project van de grond te krijgen, gemakkelijk ging het niet. Filmstudio Colombia Pictures zag er destijds nog brood in met Bruce Willis in de hoofdrol, maar liet het idee uiteindelijk achter zich. Nu heeft een nieuwe deelnemer zich in de race geworpen: Jackie Chan.

De vechtersbaas speelt in Five Against a Bullet vermoedelijk één van vijf elitaire bodyguards die een burgemeesterskandidaat in Mexico moet beschermen, nadat de vader van de politicus vermoord is door een drugskartel. Alle leden van het team komen uit verschillende werelddelen, en allen zijn ze behoorlijk cynisch geworden. In het leven zien ze geen nut meer, laat staan een sprankje hoop.

Volgens The Tracking-Board is het de bedoeling dat dit deel het eerste hoofdstuk in een serie wordt. We zouden dan in de volgende titels de vijf bodyguards volgen tijdens een nieuwe onderneming. Naast Willis was Sylvester Stallone ook ooit in beeld voor één van de hoofdrollen.

Di Bonaventura Pictures is sinds het begin nog steeds bij de productie betrokken als producent. Het scenario is afkomstig van Alex Litvak. Hij schreef Predators en The Three Musketeers. Helemaal weggeblazen van het schrijfwerk is Carnahan niet, die van plan is eigenhandig het script te verbeteren. De regisseur, die de film graag tot stand ziet komen, vergelijkt de titel ook wel met The Wild Bunch. Gewaagd, maar positief.

NieuwsFilm

meest populair